Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Pētījums: Latvijā vissliktāk vērtē ceļu kvalitāti, policijas darbu un satiksmes drošību

82% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā nav kvalitatīvu autoceļu, 54% policijas kontroli vērtē, kā nepietiekamu un tikai 7% Latvijas iedzīvotāju domā, ka Latvijā ir augsta satiksmes drošība. Salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm šie rādītāji ir visaugstākie vai otri augstākie. Šādi dati iegūti GE Money Bank autolīzings veiktajā pētījumā sešās valstīs - Latvijā, Vācijā, Čehijā, Polijā, Rumānijā un Ungārijā.

Vēl sliktāk nekā Latvijā savas valsts ceļu kvalitāti vērtē tikai čehi (86%), bet visaugstāk vācieši, lai arī 43% vāciešu domā, ka ceļu kvalitāte Vācijā ir zema.

Vairākumam Latvijā aptaujāto (59%) agresīvākie auto braucēji šķiet mūsu pašu valsts iedzīvotāji, bet Vācijā uzskats ir pretējs – agresīvāk brauc tieši citu valstu auto vadītāji.

Puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ceļu policija Latvijā nepietiekami uzrauga un kontrolē ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, tikmēr Čehijas, Polijas, Vācijas un Ungārijas autovadītāji ar policijas darbu ir apmierināti – aptuveni 60% domā, ka to uzraudzība ir pietiekama.

Par spīti tam, ka Latvijā atļautais maksimālais braukšanas ātrums salīdzinoši ir daudz zemāks nekā citās aptaujātajās valstīs, tikai 33% vēlētos, lai to paaugstinātu, un pārsvarā tie ir vīrieši. Tāpat uzskata arī 30% ungāru, 33% čehu, 34% rumāņu un 36% poļu. Cits GE Money pētījums atklāj, ka 78% Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka mēdz pārsniegt atļauto braukšanas ātrumu. Visvairāk tas vērojams vecuma grupā 21-30 gadiem.

60% aptaujāto Latvijā piekrīt apgalvojumam, ka sievietes brauc uzmanīgāk nekā vīrieši, bet vēl vairāk sievietēm uzticas rumāņi – 64%, savukārt mazāk sievietēm autobraucējām uzticas Vācijā un Ungārijā – attiecīgi tikai 40% un 44%.

Pētījums atklāj, ka 59% čehu uzskata, ka neuzmanīgākie braucēji ir vecāka gadījuma vīrieši, kuri brauc PSRS ražotās automašīnās. Tikmēr Latvijā un Ungārijā šādi domā vien aptuveni trešā daļa aptaujāto, bet Polijā – katrs piektais.

GE Money Bank pētījums veikts sešās Eiropas valstīs ietverot 600 respondentu vecumā no 18 līdz 60 gadiem katrā valstī. Latvijā pētījumu veica pētījumu centrs SKDS, bet pārējās valstīs – TNS Asia.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas