Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Pētnieks: agresija pret cilvēku ir putna pēdējā izpausme

Cik es esmu tuvojies paugurknābju gulbjiem, agresija pret cilvēku ir dzīvnieka pēdējā izpausme, traģisko negadījumu komentē putnu pētnieks Kaspars Funts. Tomēr viņš norāda, ka ir pārāk daudz neskaidrību, kā viss risinājies – cik pēkšņi cilvēks parādījies gulbja tuvumā, vai gulbjiem bijuši mazuļi, vai arī putns aizsargājis savu ligzdas teritoriju.

K.Funts domā, ka runa ir par paugurknābja gulbjiem, kas ir lieli un spēcīgi putni. Gulbis, aizstāvot mazuļus, var uzbrukt knābjot un sitot ar spārniem. Šiem putniem ir maz dabisko ienaidnieku, tāpēc tie instinktīvi esot agresīvi. Tomēr, ja gulbis savlaicīgi ieraudzīs cilvēku, putns savus mazuļus aizvedīs prom, norāda K.Funts.“Katram dzīvniekam ir savs baiļu un agresijas slieksnis. Šis acīmredzot bijis agresīvāks nekā citi. Acīmredzot viņam bijuši mazuļi vai arī viņš aizsargājis savu ligzdu,” min K.Funts.Paugurknābja gulbji ligzdojot daudzos Rīgas ezeros, kuros ir piemērots biotops – niedrāji. Pētnieks uzskata, ka cilvēkiem ir jāmācās sadzīvot ar dzīvo dabu. Viņaprāt, brīdinājumu zīmju izlikšana pie ezeriem varētu būt problemātiska, jo putni katru gadu  maina savu ligzdošanas vietu, tuklāt “pie katra ezera jau zīmi nepieliksi”.

Jau ziņots, ka Sarkandaugavā trešdien pēc gulbja uzbrukuma noslīcis peldētājs. Negadījums noticis netālu no Kundziņsalas -  gulbis vīrieti pagrūdis zem ūdens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas