Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Piektdien Dombrovskis parakstīs Saprašanās memorandu starp Latvijas valdību un NATO

Piektdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu, apspriedīs gaisa telpas patrulēšanas jautājumus, sadarbību NATO misijās, kā arī parakstīs Saprašanās memorandu par sadarbību informācijas tehnoloģiju aizsardzībā, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejas pārstāve Diana Germane.

"Informācijas tehnoloģiju apdraudējumi ir viens no aktuālākajiem nacionālās drošības apdraudējuma faktoriem pasaulē, kas var radīt riskus dažādās jomās. Savukārt Latvijas Republikas valdības un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas saprašanās memorands paredz formalizēt sadarbību, izveidojot jaunus mehānismus risku novēršanai," norādīja Valsts kancelejā.

Valsts kancelejā arī informēja, ka Latvijai tāpat kā Lietuvai un Igaunijai ir svarīgi, lai Baltijas valstu gaisa telpu patrulēšanu, ko pašlaik nodrošina citu NATO dalībvalstu spēki, saglabātos arī turpmāk, savukārt Baltijas valstis ir gatavas sniegt savu pienesumu kolektīvajai drošībai citās jomās.

Vizītes ietvaros A.F.Rasmusens arī tiksies ar Latvijas Valsts Prezidentu Andri Bērziņu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, aizsardzības ministru Arti Pabriku, satiksmes ministru Aivi Roni un citām amatpersonām.

Amatpersonas tiksies NATO ģenerālsekretāra darba vizītes ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

Zemkopības ministrijā (ZM) 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro, tostarp 716,653 miljoni eiro būs paredzēti ES politikas instrumentu īstenošanai un citiem ārvalstu līdzfinan...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas