Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Piena ražotāji valdībai dod mēnesi laika

Tuvu simts Limbažu zemnieku prasa nozares ministram un valdībai rast naudu, lai kompensētu lopkopjiem piena ražošanas zaudējumus, kas vidēju veido 3-4 santīmus par litru piena.

Limbažu zemnieki premjeram un zemkopības ministram un valdībai nosūtījuši rezolūciju, kurā prasa, lai valdība pilda likumu, un valsts subsīdijām atvēlētu 2,5 % no valsts budžeta. Ja līdz 1. maijam Zemkopības ministrija nebūs radusi risinājumu piena lopkopības problēmām, zemnieki ir gatavi protesta akcijai.

Limbažu zemnieku apvienības biedri uzsver, ka akcijai jābūt vērstai pret tiem kas šobrīd traucē normāli strādāt un protesta akcija tiks organizēta Rīgā. Kā Dienai sacīja Limbažu zemnieku biedrības vadītāja Dzintra Eizenberga, zemnieki jau šodien ir gatavi lielveikalu bloķēšanai un piena dalīšanai par brīvu. Pašu Eizenbergu gan nedaudz uztrauc, vai to varētu realizēt un kā to uztvers pilsētnieki.

Taču akcijas mērķis būtu uzsvērt cenu atšķirības, jo veikalos litrs piena maksā līdz pat 0.70 Ls, savukārt piena ražotājs par litru piena šobrīd saņem  tikai  Ls 0.18 – 0.20. Zemnieki uzskata, ka situācija, kad piena pārstrādātājs un izplatītājs gūst divreiz lielākus ienākumus par piena pārstrādi un realizāciju nekā zemnieks par ražošanu, ir absurda.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas