Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Piketā pie valdības ēkas būšot vismaz 1500 cilvēku

Aptuveni pusotrs tūkstotis cilvēku otrdien varētu piedalīties Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) rīkotajā piketā pie Ministru kabineta. Pikets būs simboliska pievienošanās visā Eiropā notiekošajām arodbiedrību protesta akcijām Par cienīgu darbu un cienīgu algu. Šajā laikā valdībā plānots pieņemt nākamā gada budžetu, kas pašlaik kalpo par pamatu viedokļu sadursmēm starp arodbiedrībām un valdību. Valdība iecerējusi iesaldēt sabiedriskajā sektorā strādājošo atalgojumu.

Lai arī Rīgas domē pieteikts 1500 protestētāju, LBAS priekšsēdis Pēteris Krīgers lēš, ka viņu skaits varētu būt arī lielāks — atbalstu LBAS aktivitātēm esot paudušas arī citas nevalstiskās organizācijas. Piketā piedalīšoties gan sabiedriskajā, gan privātajā sektorā strādājošie. Visticamāk, visvairāk piketētāju būs no pedagogu un mediķu arodbiedrību rindām, jo šīs arodbiedrības esot vislielākās, turklāt uz abām šīm grupām attiecas valdības apstiprināti grafiki par algu pieaugumu. Triju stundu garais pikets sākšoties pulksten 11.00, tātad stundu pirms valdības sēdes sākuma un piketētāji pulcēšoties gar Ministru kabineta parādes durvīm, lai cilvēki «var vaigā skatīt savus ministrus», stāsta P.Krīgers.

Jau ziņots, ka premjers Ivars Godmanis (LPP/LC)  nav piekāpies prasībām par sabiedriskajā sektorā strādājošo algu palielinājumu uz budžeta deficīta rēķina un ir aicinājis atbildīgo nozaru ministrus meklēt naudu nozaru iekšējās rezervēs, kas ļauj secināt, ka valdība varētu pieņemt tādu budžeta versiju, kas arodbiedrības neapmierinās.

«Tad pārcelsimies pie Saeimas,» saka P.Krīgers, apliecinot, ka arodbiedrību protesti šogad neesot galā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas