Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pīlēns: Jebkura demisija ir pazaudēts laiks

Jebkura demisija ir pazaudēts laiks, runājot par esošā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) atkāpšanos no amata, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes teica viens no Apvienotā saraksta (AS) veidotājiem Uldis Pīlēns.

Runājot par Kariņa atkāpšanos, Pīlēns sacīja, ka jebkura demisija laika ziņā ir jauns laukums, jaunas iespējas, bet vienlaikus tas ir arī pazaudēts laiks.

Viņš uzsvēra, ka Kariņš bijis valdības vadītājs krietnu laiku, taču šajā laikā pieauga atpalicība no citām valstīm. Vienlaikus Pīlēns nevainojot Kariņu - viņš esot darījis labāko, ko varējis, ņemot vērā viņa "personības struktūru".

Atbildot uz jautājumiem par to, kam būtu uzticama jaunās valdības veidošana, Pīlēns akcentēja, ka nevajadzētu iejaukties prezidenta atbildības jautājumos.

"Esam gatavi sadarboties ar jebkuru prezidenta kunga nosauktu kandidātu," teica Pīlēns, sakot, ka nepieciešama tāda valdība, kura virza "Latviju no atpalicības ārā".

Kā ziņots, Ministru prezidents Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu. Kariņš ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

"Jaunā vienotība" (JV) trešdien, 16.augustā, lems par savu premjerministra amata kandidātu.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

"Apvienotajam saraksta" (AS) ir 15 parlamentārieši un Nacionālajai apvienībai (NA) - 13 deputātu vietas.

Opozīcijas partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un "Latvija pirmajā vietā" - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas