Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pīlēns: Lata stabilitāte nedrīkst stāvēt visam pāri

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
???
?
..uzrakstisu velreiz..lai pat PILEens saprot.. KAS IR LATA DEVALVACIJA? Letaks eksports dargaks imports. KO MES IMPORTEJAM? Gazi, Benzinu, Dizeldegvielu, jo mes vairak devalvesim latu jo tas viss klus dargaks. Un ari lidz ar to preces jo visur precu razosana un piegadei ka ari maju apsildisanai tiek lietoti ENERGORESURSI KO MES IEPERKAM NO ARZEMEM. Vinnetaji nebus pat ari eksportetaji jo vinu razosanas izmaksas drastiski pieaugs sakara ar energijas padardzinasanos.
re: Rika
r
ak mulkiga musu tauta! Mums bija bija viss: repse vispirms ka bankas prezidents, tad-premjers, vaira - prezidente, kas tika cienita visa pasaule, budzets un ekonomika, kas viesa ceribas ne tiaki latvija, bet ari citas valstis ka sadarbibas partneros. Bet tad sakas oranza serga un sis viruss izplatijas staruji: lauzu prati aptumsojas, tika nonicinats godaprats, tos, kas negribeja zagt, nodeveja par citplanetiesiem. tagad ievacam oranzas sergas auglus: un nevar nevienu vainot: pasi to esam sadarijusi, pasi. musu bernu un bernu bernu paaudzem naksies atdot no ES aizlieneto naudu ar procentiem, ja vien dazi fiksie zeni nav sagatavojusi ekspresfikso izlaupitas latvijas iestasanos NVS.
Donalds
D
Rokas nost no lata, pakaļa!
a
a
Edvards Hjū par to, kāpēc latu tomēr vajadzētu devalvēt: latviaeconomy.blogspot.com/ Nobela prēmijas laureāta Paula Krigmena (Paul Krugman) ekonomikā citāts par Latvijas līdzību ar Argentīnu un par to, ka lats jādevalvē: "Latvia is the new Argentina (slightly wonkish) I’ve been saying this for a couple of weeks, but Edward Hugh has the goods. Hugh puts his finger, in particular, on one gaping hole in the logic of the opponents of devaluation. We can’t devalue, they say, because the Latvian private sector has a lot of debts in euros, and a devaluation would make it very hard for borrowers to service those debts. As Hugh points out, the proposed alternative — sharp wage cuts, and basically a major domestic deflation — will also make it hard to service those debts. In fact, I’d be a bit more specific than Hugh: other things equal, a nominal devaluation and a real depreciation achieved through deflation should have exactly the same effect on debt service (unless some of the debt is in lats rather than euros, in which case devaluation would do less damage.) This looks like events repeating themselves, the first time as tragedy, the second time as another tragedy."
matiss no meza
m
Nezinu tavu kredīta vēsturi, bet pie visiem šiem samazinājumiem, mans maksājums mainījās par 30 LVL..... kopējais - dvalvācija katrus manus 100 LVL samazina par 15 LVL. Un kā Tev liekas, kāda būs inflācija pēc lata devalvācijas valstī ar lielu tekošā konta deficītu - diemžēl mūsu ekonomika līdz šim nav bijusi balstīta uz ražošanu, jo tikai ražošana (tā kas visus resursus ņem iekšzemē nevis importē) īstermiņā no tā iegūs... Kā tev liekas, cik ilgi pārtikas ražotāji turēs cenas zemē, kad Ķīnas džemperīši, Krievijas gāze un nafta, Vācijas automašīnas un Marokas mandarīni būs sadārdzinājušies par 15%?
Rika
R
Repši atpakaļ par LB preziderntu!
nn
n
"Un tagad pamodelē pats, kas notiks ar visām tām mājsaimniecībām, kuras ņēmušas kredītus eiro kaut vai, ja latu nodevalvē par 10-15%...?" es tulit pamodeleesu --- man aizvakar paareekinaja % likmi EUR krediitam.. taa ir KRITUSI gandriz 2 reizes !! ....ja latu devalveetu par 15%, mani % maksaajumi latos joprojam butu DAUDZ MAZAKI, neka pirms daziem menesiem... ja kredits nemts uz 15 gadiem, tad pamatsumas maksajuma palielinajums butu vienads vai mazaks ar mainigas procentu likmes samazinajumu.. lata stabilais kurss ir izdevigs tiem, kuri nema kreditus eiro un kuri burbula laikaa izveidoja latu uzkrajumus latos... abu so kategoriju vajadzibas tiek staditas pari visam !! man ir kredits eiro, bet uzskatu, ka lata piesaistes saglabasana IR SMAGA KLUDA un netaisniba tiesi pret trucigako tautas dalu.. tagad busim spiesti iziet cauri deflacijas spiralei, kas nozime masveida bezdarbu, bankrotus, vispareju postu... toties eiro kreditu nemeeji un latu depozitu tureetaaji bus pasargaati---kaada laime !!
poohstick
p
Tu neuztvēri galveno. Valdības,t.s. plāns ir sabremzējis uzņēmējdarbību un tas draud ar viņu bankrotiem. Zini, ja es šodien zaudēju darbu vai biznesu, tad man ir pilnīgi PO kādā valūtā ir mana hipotēka, jo jaunu dabu savā specialitātē nesameklēšu, ar makjobiem kredītu neatdošu un jaunu biznesu neattīstīšu, pat ja man noiekrājumiem ir starta nauda. Tā kā,ja tas notiks, tad atliks izsūtīt mājas atslēgas uz banku un braukt uz Kanādu cirst mežus. Starp citu līdzīgi šobrīd rīkojas dudzi Islandieši.
to Lelle
t
Man kaut kā lielākas cerības uz eksportētājiem, nekā kredītņēmējiem. Vai tiešām mums viņu ir tikai pārdesmit? Un minēt pašnāvību, kā izeju pie bankrota - dīvaina spriešana. Pat ja nākas zaudēt dzīvokli - var dzīvot pie vecmāmiņām, sociālajos namos. Kredīts ir liels risks. Nebija spiesta lieta to ņemt.
skepse
s
pārāk daudz ekonomikas ekspertu, gan ārējo, gan vietējo ir ļoti negativi nostājušies pret lata devalvācijas iespēju, jo tas neko neatrisinātu, tikai pasliktinātu. tāpēc šitās Pīlēna, kurš pēkšņi startē kā pārgudrs ekonomikas eksperts, sāk dergties.
Lelle
L
Jābūt pilngiem idiotiem, lai pārdesmit eksportētāju dēl devalvētu latu. Sāksies milzga inflācija un kredtņēmēju masveida bankrots, cilvēku pašnāvbas bezizejas situācijā. Tagad vismaz tiem, kas vēl strāda, spējgi norēķināties, bet par nestrādājošajiem ir jādomā valdbai, kā radit šiem darba vietas. Šitie valdošie parazti ar aptaukotajām smadzenēm gan neko neizdomās...13.janv. visi uz buntu!!!
K2
K
Matīss, kāpēc Tu ceri, ka, saglabajoties stabilam Ls, Tu turpināsi saņemt to pašu - nevis mazāku- algu, vai pat vispār neizlidosi no darba, vai arī tavs darba devējs bankrotēs? Kāda Tev starpība: dabūt algas samazinājumu, bet saņemt to pašreizējos latos, vai saņemt to pašu algu, bet jau mazāk vērtīgās vienībās? Jeb Tu domā, ka ir kāds trešais ceļš?
Kk
K
Nemāku izmodelēt, tāpēc lūdzu analizēt tos profesionāļus, kam šāda analīze un lēmumu pieņemšana valsts ineteresēs ir darbs, par kuru saņem algu. Un to padarīt saprotamu arī man, lai man nerastos šādas maldīgas ilūzijas, ka lata nodevalvēšana padarītu ražošanai vietējo darbaspēku un resursus lētākus, eksportēšanu izdevīgāku, vietējās pārtikas pirkšanu izdevīgāku.
Piileens ir Bandiits!
P
Kopaa ar Sesks, Krievinjsh un paareeja Liepaajas Mafioso Gjimene!!!
Lelle
L
Un ko tad daris tie, kam EUR krediti? Vai kārties jāiet būs kolektvi?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas