Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pils remonta laikā prezidenta kanceleja pārcelsies uz līdzšinējām ASV vēstniecības telpām

Valsts prezidents Valdis Zatlers un prezidenta kanceleja pils remonta laikā plānojusi pārvākties uz līdzšinējām ASV vēstniecības telpām Raiņa bulvārī 7, liecina Finanšu ministrijas publiskotā informācija. 

Prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols norādīja, ka vēl gan nav zināms, kad ASV vēstniecība plānojusi pārvākties uz jaunajām telpām - termiņi ik pa laikam tiek pārcelti. Sākotnēji kanceleja vēlējusies pārcelties jau šā gada nogalē, taču šī iecere, visticamāk, vairs nav reāla. 

Ozols pavēstīja, ka kanceleja varētu pārcelties pavasarī, kad arī sāksies aktīvā būvdarbu sezona. 

SV vēstniecības Rīgā pārstāvis Kaspars Rūklis norādīja, ka vēstniecība uz jauno ēku plāno pārvākties pavasarī. Arī ASV vēstniece Džūdita Gārbere iepriekš paudusi cerību, ka uz jauno ēku varētu pārcelties nākamā gada pirmajā pusē. Jaunā ēka izmaksājusi 89,8 miljonus ASV dolāru (aptuveni 44,9 miljonus latu). 

Saskaņā ar Finanšu ministrijas informāciju pārcelšanās izdevumiem nepieciešami 25 tūkstoši latu, bet vēstniecības telpu remontam - 110 250 latu. 

Valdība otrdien atbalstīja budžeta finansējuma saistību uzņemšanos Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcijas izdevumu segšanai. 

Finanšu ministrijai uzdots likumā par nākamā gada valsts budžetu paredzēt ilgtermiņa saistības Valsts prezidenta kancelejai Rīgas pils Priekšpils Pils laukumā 3 nomas maksas izdevumu segšanai VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 2013.gadā 129 345 latus un tālākajā laika posmā 5 044 436 latus - no 2014. līdz 2032.gadam 258 689 latus ik gadu, bet 2033.gadā 129 345 latus, ziņo LETA. 

Tāpat Finanšu ministrijai uzdots paredzēt finansējumu VNĪ Rīgas pils Priekšpils ar būvniecību saistīto kapitālieguldījumu un pārcelšanās izdevumu segšanai 19 646 585 latu apmērā - no 2014. līdz 2016.gadam ieskaitot 6 548 862 latus ik gadu. 

VNĪ arī uzdos nodrošināt Rīgas pils Priekšpils restaurācijas un rekonstrukcijas darbu pabeigšanu līdz 2013.gada 30.jūnijam, nosakot, ka plānotais nomas līguma sākuma termiņš ir 2013.gada 1.jūlijs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas