Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pirmā 11.Saeimas darbības gada laikā visvairāk likumprojektus iesnieguši NA un SC deputāti

Pirmajā 11.Saeimas darbības gadā visvairāk likumprojektus iesnieguši Nacionālās apvienības un Saskaņas centra deputāti, liecina portāla Deputatiuzdelnas.lv apkopotā informācija iesniegtajiem likumprojektiem laika posmā no pērnā gada 17.oktobra līdz šā gada oktobra beigām.

Portāls norāda, ka līderis likumprojektu iesniegšanā ir Raivis Dzintars (NA), kurš kopā ar vēl vismaz citiem četriem deputātiem ir iesniedzis 12 likumprojektus. Par vienu likumprojektu mazāk jeb 11 likumprojektus ir iesniedzis Valērijs Agešins (SC), Einārs Cilinskis (NA), Ivans Klementjevs (SC), Jānis Urbanovičs (SC).

Savukārt deviņus likumprojektus iesnieguši trīs deputāti - Uldis Augulis (ZZS), Dmitrijs Rodionovs (SC) un Artūrs Rubiks (SC). Portāls norāda, ka trīs deputāti - Ojārs Ēriks Kalniņš (V), Jeļena Lazreva (SC) un Jānis Lāčplēsis (V) pirmajā 11.Saeimas darbības gadā likumprojektus nav iesnieguši.

Apkopota ir informācija arī par Saeimas komisiju aktivitāti likumprojektu iesniegšanās un visvairāk jeb 22 likumprojektus iesniegusi Juridiskā komisija. Tālāk seko Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, kas iesniegusi 12 likumprojektus un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, kas iesniegusi 10 likumprojektus.

Atbilstoši Saeimas kārtības rullim likumprojektus Saeimai var iesniegt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisijas, ne mazāk kā pieci deputāti, kā arī viena desmitā daļa vēlētāju.

Pēc portāla aprēķiniem 11.Saeimas pirmajā darbības gadā Saeimā tika iesniegti aptuveni 444 likumprojekti, no kuriem lielāko daļu iesniedzis Ministru kabinets (MK). MK ir iesniedzis 67% jeb 296 likumprojektu, Saeimas komisijas -18 % jeb 81 likumprojektu, deputāti - 14% jeb 61 likumprojektu. Valsts prezidents iesniedzis 5 likumprojektus, bet vēlētāji vienu likumprojektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas