Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Plāno izveidot struktūru, kas uzraudzīs SVF aizdevuma tērēšanu

Man pašam ir pilnīgi skaidrs, ka ir jābūt institūcija, kas radītu sabiedrībai un man pašam pārliecību, ka tas notiek caurspīdīgi, saprotami - tā, komentējot šaubas par starptautiskā finansējuma, tai skaitā, Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) aizdevuma tērēšanu, piektdien vakarā intervijā LNT teica finanšu ministrs Atis Slakteris (TP). Pēc viņa vārdiem, nekādas līdzības ar G24 kredītu tērēšanu nebūs.

Šo ideju vēl plānots apspriest, taču ministrs jau esot runājis ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu. "Izveidosim struktūru, kā ticamību radīt man un visai pārējai sabiedrībai," solīja ministrs, piebilstot, ka nedrīkst būt nekādas šaubas un "nebūs arī".

Institūcija tikšot izveidota, un nebūšot iespējams "paspert soli apšaubāmā veidā ne pa labi, ne pa kreisi."

"Jūs nevarat uzzināt to, kā nav," tā savukārt A.Slakteris teica par summu, kas Latvijai būs jāaizņemas no SVF, norādot, ka sarunas notiek un lēmuma vēl nav.

Vaicāts par plašu rezonansi guvušo interviju Bloomberg, ministrs pauda viedokli, ka Latvijas sabiedrība tika ļoti nopietni maldināta. Viņš apgalvoja, ka Latvijā nebija tiesību pārraidīt tā saucamo melno materiālu kā oficiālu interviju. Savukārt sižets, kurā izmantoti intervijas fragmenti, bijis izveidots ar lielu cieņu pret Latviju, vairākkārt uzsvēra ministrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas