Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Policija septembrī uzsvaru liks uz patrulēšanu pie skolām

Zinību dienā un pirmajās septembra nedēļās Valsts policija mazāk pievērsīsies sastrēgumu mazināšanai, kas ik gadu neizbēgami rodas pieaugušajiem atgriežoties darbavietās un bērniem skolās, bet pamatā rūpēsies par drošību pie mācību iestādēm, pirmo reizi izmantojot arī fotoradarus. Tāpat 1.septembrī neizpaliks nepilngadīgo alkohola lietotāju kontrole.  

Kā stāsta Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Valdis Voins, policija ļoti aktīvi pārbaudīs, vai bērni nepērk un nelieto alkoholiskos dzērienus. Viena policistu grupa uzraudzīs tirgotājus, otra skatīsies, kā "skolēni atzīmē vai neatzīmē jauno mācību gadu," norāda V.Voins.

Gan 1.septembrī, gan vēlāk, policija pastiprināti rūpēsies par bērnu drošību uz ceļa, jo tieši augustā un septembrī palielinās ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros cieš nepilngadīgie, atzīmē policijas Sabiedriskās drošības pārvaldes Ceļu policijas priekšnieka p.i. Vineta Mistre.

Policijas darbinieki septembra mēnesī patrulēs pie skolām, izmantojot arī netrafarētos transporta līdzekļus un fotoradarus. Galvenokārt tiks ķerti autovadītāji, kas pārkāpj atļauto ātrumu, brauc agresīvi un nelieto nepieciešamos drošības līdzekļus, piemēram, bērnu sēdeklīšus un drošības jostas.   

Bez tā rudenī policija atsāks skolās rīkot tradicionālās drošības dienas, kurām sagatavoti dažādi mācību palīglīdzekļi, informē policijas prevencijas biroja priekšnieks Imants Mitrošenko. Mazākajiem bērniem ar krāsojamo grāmatu palīdzību tiks mācīta uzvedība uz ceļa, vecākiem skolēniem ar datora prezentācijām tiks stāstīts, kā uzvesties situācijās, ja nākas saskarties ar vardarbības aktiem, pazušanas gadījumiem u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas