Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Policijā strādā 2400 amatpersonas bez attiecīgas izglītības

Iekšlietu ministrija (IeM) nav nodrošinājusi vienotas profesionālās izglītības sistēmas izveidi amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm IeM sistēmas koledžās, pēc veiktajām pārbaudēm secinājusi Valsts kontrole (VK).

IeM nav veikusi nepieciešamos pasākumus, lai tiktu izdots normatīvais akts par IeM sistēmas koledžu finansēšanas kārtību, norāda VK.

Analizējot apmācību procesu kopumā IeM sistēmas koledžās laika posmā no 2008.gada līdz 2010.gadam, konstatēts, ka izglītojamo skaits ir samazinājies par 28,8%, bet kopējais darbinieku skaits - tikai par 8,2%, tai skaitā pedagoģiskais personāls - tikai par 2,7%.

Pēc VK informācijas, IeM sistēmas dienestos strādā vairāk nekā 4000 amatpersonas, kurām nav dienestam atbilstošas izglītības, no tām vislielākais skaits - vairāk nekā 2400 amatpersonas - bez attiecīgas profesionālās izglītības strādā Valsts policijā (VP).

Revīzijā konstatēts, ka Valsts policijas koledžā netiek realizēta mācību programma, kas dotu iespēju personām ar iepriekšēju darba pieredzi iegūt noteikta līmeņa profesionālo kvalifikāciju.

Vērtējot pedagoģiskā personāla plānošanu IeM sistēmas koledžās, VK konstatēja, ka vairākas VP amatpersonas vienlaikus veic pilnu darba slodzi gan VP, gan pilnu pedagoga amata darba slodzi Valsts policijas koledžā. Tādējādi pastāv risks, ka nav nodrošināta optimāla amatpersonu amata pienākumu izpilde un darba organizācija un VP amatpersonu darba laika uzskaite var neatbilst faktiskajai situācijai.

VK norāda, ka IeM nav nodrošinājusi arī pietiekamu uzraudzību pār Valsts policijas koledžas un Valsts robežsardzes koledžas īstenotajiem projektiem mācību infrastruktūras attīstībai

Lai pilnveidotu IeM sistēmas koledžu darbību, IeM ir apņēmusies ieviest VK ieteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas