Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Policija: Sūna EuroCOP ar situāciju Latvijas policijā iepazīstināja negatīvi un vienpusēji

Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) prezidents Agris Sūna šonedēļ vizītē Latvijā ieradušos Eiropas Policistu arodbiedrību konfederācijas (EuroCOP) pārstāvjus ar situāciju Valsts policijā (VP) iepazīstināja vienpusēji, demonstrējot tikai sliktākos darba apstākļus, nevis iepazīstinot viesus ar objektīvo situāciju par darba apstākļiem visā VP, uzskata VP vadība.

Kā piektdien notikušajā preses brīfingā izteicās VP priekšnieks Artis Velšs, policija ir gatava sadarboties ar arodbiedrībām, taču konkrētajā gadījumā tas nebija iespējams, jo Sūna pat neesot informējis policijas vadību par šādu vizīti. "Tā bija tikai un vienīgi Sūnas kunga iniciatīva," sacīja Velšs.

VP vadība neesot laicīgi informēta ne par minētās vizītes darba kārtību, ne pasākumu norises laiku un vietu, tāpat VP iecirkņu apmeklēšana neesot saskaņota ar VP vadību. Neraugoties uz to, gan VP, gan Iekšlietu ministrijas pārstāvji apaļā galda diskusijā ar ārzemju viesiem piedalījušies.

Kā preses brīfingā norādīja Velšs, Sūnam bija iespēja iepazīstināt EuroCOP pārstāvjus arī ar labajiem piemēriem kā Rīgas reģiona pārvaldes administratīvā ēka, komplekss Čiekurkalnā, VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa ēka u.c. "Rīgas Pašvaldības policijas darba telpu salīdzinājums ar apmeklētajām VP iecirkņu darba telpām ir nekorekts, jo izlases pamatā ir bijis mērķis - uzsvērt tikai negatīvo VP, pretnostatot to pozitīvajam Rīgas pašvaldības policijā," teiks sagatavotajā oficiālajā VP vadības viedoklī.

"VP atbalsta jebkura veida sadarbību ar arodbiedrībām un citām organizācijām, kas var sekmēt VP attīstību, tās uzdevumu kvalitatīvāku izpildi un personāla motivēšanu turpmākajam dienestam policijā. Taču, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi un praksi, VP aicina arodbiedrības nākotnē tomēr sākt konstruktīvu dialogu, kvalitatīvu, abpusēji saskaņotu sadarbību ar skaidri saprotamiem mērķiem," uzskata VP vadība.

Velšs informēja, ka ir lūdzis arodbiedrībām iesniegt savu biedru sarakstus, lai beidzot būtu skaidrs, ar kādu cilvēku kopumu VP ir jārēķinās.

Jau ziņots, trešdien EuroCOP pilnvarotās personas un vairāki Eiropas Savienības (ES) valstu žurnālisti, apskatot VP darbinieku reālos darba apstākļus Ķengaraga, Sarkandaugavas un Siguldas iecirkņos, bijuši "patiesi šokēti" par to slikto stāvokli, kā arī faktu, ka policistiem iecirkņos nav nekādas telpas atpūtai, skaidroja Sūna.

Pretstatam viesi aizvesti arī uz Rīgas pašvaldības policijas darba telpām, kas ir ļoti labi aprīkotas, un darbinieki tajās jūtas komfortabli, informēja Sūna.

Kolēģi no EuroCOP arī esot informēti par to, cik daudz finanšu līdzekļu policistiem ir atņemts pēdējo gadu laikā. Viesi bijuši "nepatīkami pārsteigti", ka Latvijā netiek ievēroti Eiropas pamatstandarti, tādēļ par šo situāciju ziņos Eiropas Parlamentam, informēja Sūna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas