Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Policijai izdevies apturēt lietuviešu telefonkrāpnieku grupējumus

Rīgas kriminālpolicijai izdevies apturēt lietuviešu telefonkrāpnieku grupējumus, kuri no sirmgalvjiem centās izvilināt naudu par viņu tuvinieku izpestīšanu no avārijām, kas patiesībā nav notikušas.

Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis intervijā pastāstīja, ka Latvijā kopumā izdevies aizturēt aptuveni 20 krāpnieku, kas visi bijuši Lietuvas iedzīvotāji.

Kad likumsargi Latvijā veiksmīgi aizturēja astoņus no viltus labdariem, daļa grupējuma pavasarī pārcēlusies uz Tallinu. Tomēr pašlaik, pēc policijas ziņām, viņu darbība arī tur faktiski ir apturēta, teica Ķuzis.

Viņš arī norādīja, ka iepriekšējo divu gadu laikā identificēti divi telefonkrāpnieku grupējumi - viens no tiem Latvijā sācis darboties 2006.gada nogalē, bet otrs - šogad janvārī. Pirmo krāpnieku bandu, izmantojot dažādas viltības un metodes, sadarbībā ar Daugavpils policiju izdevās apturēt pilnībā, arī otra grupējuma darbība pārtraukta.

Tie aizturētie lietuvieši, kuri Latvijā ievietoti cietumā, izjūtot vietējo ieslodzīto pretestību un nepatiku par to, ka viņi apkrāpuši sociāli neaizsargātākos cilvēkus. Tas arī cietumnieku vidū esot traktēts kā īpaši smags noziegums, informēja Ķuzis. "Viņiem cietumā iet bēdīgi. Mūsu noziedznieki pret viņiem ir agresīvi," viņš sacīja.

Grupējumu darbību mazinājis arī tas, ka pēc aizturēšanām sācis trūkt cilvēku, kas braukuši paņemt pieprasīto naudas summu. Līdz tam to darījuši vairāki materiālās grūtībās nonākuši cilvēki, kuriem par šā darbiņa izpildi pienācās 10% no iegūtās peļņas, bet pārējā summa bijusi jāpārskaita uz grupējuma pārstāvja noteikto kontu Lietuvā.

Iepriekš vairākkārt vēstīts, ka visbiežāk Rīgā, kā arī Daugavpilī, Jelgavā un citviet vairāk nekā pusotru gadu ar pārtraukumiem uzdarbojušies viltus labdari. Viņi solījuši gados veciem ļaudīm izpestīt tuviniekus, kuri it kā nokļuvuši nepatikšanās. Liela daļa upuru krāpniekiem ir noticējuši un samaksājuši lielas naudas summas - simtiem un pat tūkstošiem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas