Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Policistu arodbiedrība aicina paredzēt kriminālatbildību uzņēmējiem, kuri nemaksā algas

Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) Saeimai nosūtījusi vēstuli ar aicinājumu rast iespēju saukt pie kriminālatbildības darba devējus, kuri ilgstoši jeb vairāk par diviem mēnešiem neizmaksā saviem darbiniekiem algas un nenovērš ar šādu rīcību radītos zaudējumus.

Kā aģentūru LETA informēja NPA priekšsēdētājs Armands Augustāns, šāds ierosinājums Saeimai nosūtīts, lai izvairītos no situācijas, ka Latvijā cilvēki sāk rīkoties līdzīgi Francijā pieredzētam gadījumam, draudot uzspridzināt ražotni, ja darba devējs neizmaksās viņiem algas.

Pēdējā laikā strauji pieaug to darba devēju skaits, kuri ilgstoši un ar tīšu nolūku neizmaksā saviem darbiniekiem algas, bet tai pašā laikā šie uzņēmēji turpina izmantot dārgas mašīnas, mājokļus, saņemt lielas algas, dividendes, ceļot un baudīt citus labumus, sašutis Augustāns.

NPA uzskata, "ja darba devējs nespēj ilgstoši (ilgāk par diviem mēnešiem) izmaksāt darbiniekam darba algu, neveic pasākumus, lai novērstu darbiniekam zaudējumus ar ilgstošu darba algas neizmaksāšanu, šāds uzņēmējs vai uzņēmuma īpašnieki saucami pie kriminālatbildības".

Par šādiem noziegumiem jāsoda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudassodu līdz 120 minimālajām mēnešalgām. Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tās izdarītas lielā apmērā, jāsoda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem vai ar naudassodu līdz 200 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, paredz NPA priekšlikums.

Top komentāri

Es, prokurors
E
Neruna par terroru. Sis nav terrorisms. Ko lai dara ar simtiem iesniefumiem???? Varbut jus prokurori, tiesnesi un policisti varat SAKT STRADAT? Milais prokuror, jusu atbilde ir tik vaja, tik svaka, bezspejiga un impotenta ka varbut jums un jusu tiesnesu kolegiem pienaktos tads pats liktenis ka slimajam sunim. . Ko vispar jus darat? Jus sudzaties par iesniegumiem, izlasat likumus un tos izvertejat pec izdevibas vai ka gadas. Jus loti uzmanigi apsverat kuriem politiskiem spekiem varetu but intreseai lietai. Un tad jus sezat uz savam rokam un darat neko. Dretu publiski atdzities, Jus esat svakie pulveri , neveiksminieki, iebiditi amatos tikai lai uzturet musu kriminalo valdibu. jums citas funcijas nav. un laikam ari citu neprotat. Tas ir jusu vieigais pienakums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas