Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Politikas vērotāji Dienā vērtē JL

Politikas vērotāji Dienā vērtē partijas, kas piedalās pašvaldibu vēlēšanās Rīgā. Vērtētas 10 pirmās partijas pēc popularitātes reitingiem (pavisam kandidē 16 saraksti).

Jānis Brizga, vides jautājumu speciālists

JL mēģina izmantot savā labā valdības kārti, kas krīzes laikā gan nav īpaši prātīgi, bet savu kaujas lauku saredz birokrātijas apkarošanā un pārvaldes efektivizēšanā. Tās vārdā  plānots pat samazināt RD deputātu skaitu, kas gan ir valdības un Saeimas jautājums. Min dažus izmērāmus mērķus. Naudas avots Rīgai — uzņēmējdarbība, arī ES fondi. Sola revolūciju sabiedriskajā transportā. Varbūt pietiks pēc pēdējo gadu regulārajām revolūcijām un beidzot jādomā par privātā transporta ierobežošanu? Piemin kultūru, pašdarbības kolektīvus. Kopumā samērā godīga, mērena programma, kas, atšķirībā no dažām citām, sasaucas ar realitāti.


Viesturs Celmiņš, pilsētsociologs

«Tagad» valstī samazina naudu izglītībai. «Tagad» valstī zaudē darbavietas. «Tagad» premjers nesamazina birokrātiju citviet. «Tagad» Rīgas domē viss būs citādāk. Lai paaugstinātu izredzes, Jaunupam vajadzēja mitēties ar visu radikālisma patosu. Tas tagad ir visās programmās. Tā vietā pievienot devu paškritikas, devu īstu uzlabojumu un reālistiska plānojuma. Jācer, ka sniegtās iespējas varēs arī noturēt.

Ivars Ījabs, politologs

Šai partijai acīmredzot klāsies tīri labi valdības politiķu dēļ, kuri daļai rīdzinieku saistās ar cerībām izķepuroties no krīzes. Taču Rīgas domes vēlēšanu kampaņa un piedāvājums nav diez ko rosinošs. Mēra kandidāts ir tikko samanāms, vēstījums — nesaprotams. Reklāma gan ir redzama, taču samērā abstrakta un garlaicīga. Latviešu vidusšķiras vidū valdošais riebums pret pēdējo gadu atklāto valsts nozagšanu un «gāzi grīdā» mentalitāti daudziem padarīs JL par pirmo izvēli — lielā mērā pamatoti. Tomēr piedāvājums Rīgai noteikti varēja būt labāks, un tādi noteikti varēs būt arī rezultāti.

Baiba Strautmane, žurnāliste

Ar Jaunupa Jr. kandidatūru mēra krēslam JL sevi pozicionē kā Otro tēvadēlu... ne viņi vairs antiņi, kas gatavi ar pieri triekties korupcijas mūrī, ne arī vēl kalvīši — kaut kur pa vidu starp varonīgo pagātni un nožēlojamo pēckara eksistenci ārpus  kliķes nomenklatūras. Tendence gan skaidri jūtama — ar pēdējo pa labam. Kampaņa tam ir skaidrs apliecinājums — gan gribas, gan duras. Nez vai programmā solīto RD deputātu skaita samazināšanu JL būtu gatavs īstenot uz sava rēķina.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas