Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Portāls: Gerharda pēkšņā nepiemērotība saistīta ar konkurenci uz viņa amatu

Pašreiz redzams pēkšņs mēģinājums nobīdīt zemkopības ministru no amata, lai gan viņa partija 14. Saeimas vēlēšanās ir ieguvusi apmēram to pašu ietekmi, ko pašreizējā parlamenta sasaukumā, vēsta portāls nra.lv.

Jau vēstīts, ka biedrība "Zemnieku saeima"  topošās valdības iespējamos koalīcijas partnerus atklātā vēstulē aicina nepieļaut Gerharda atkārtotu virzīšanu par zemkopības ministru.

Pēc biedrībā paustā, Latvijas valstij stratēģiski svarīgā lauksaimniecības nozare četru gadu laikā ir iestumta dziļā stagnācijā, līdzšinējai vadībai nespējot panākt nozares ilgtspējīgu attīstību un neizrādot interesi reformēt lauksaimniecības sektora vājās vietas.

Portāls nra.lv min, ka iemesls pēkšņajai “Zemnieku saeimas” aktivitātei ir pavisam cits, proti, saistīts ar politisku konkurenci uz Gerharda amatu no viņa paša partijas biedra puses. Runa ir par NA Valmieras nodaļas vadītāju, zemnieku saimniecības “Jaunbeņķi” īpašnieku un lauksaimnieku organizācijās labi zināmo Jāni Grasbergu, kurš sarunājis ar “Zemnieku saeimas” vadītāju Jāni Lazdiņu, lai viņa organizācija saceļ jezgu par Gerharda piemērotību amatam, lai pats tiktu izvirzīts šim amatam no NA puses, vēsta nra.lv avoti.

Tie arī min, ka Lazdiņam bijis konflikts ar Gerhardu par ES lauksaimniecības finansējuma sadalījumu, kur ministrs aizstāvējis mazo un vidējo zemnieku intereses iepretim lielajiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas