Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Precizēs valdības vienošanos ar SVF

Kaut gan netaps jauna vienošanās ar Starptautisko Valūtas fondu, tajā tiks veiktas abpusēji saskaņotas izmaiņas, kur beigu beigās tas būs no jauna jāparaksta valdību veidojošo partiju vadītājiem, vēsta laikraksts Diena. Grozījumi, visticamāk, būšot redakcionāli, izmaiņas varētu skart ekonomikas izaugsmes un nodokļu ieņēmumu prognozes.

Pagaidām ir maz ticams, ka laboas vai mainītas tiks Latvijas uzņēmtās saistības par tālāku valsts budžeta konsolidāciju jeb budžeta deficīta samazināšanu 2011. un 2012. gadā.

Jau vēstīts, ka jūlijā, kad memorandu vajadzēja parakstīt koalīcijas partijām, tam demaršu uzsāka Tautas partija. Tā apgalvoja, ka sabiedrībai nav pietiekami izskaidrots, ko nozīmē memorandā iekļautais, tāpēc to atteicās parakstīt. Tās pašas dienas vakarā uz TP valdes sēdi ieradās premjers Valdis Dombrovskis (JL) un finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Tolaik laikraksts Diena skaidroja, ka šāda TP visdrīzāk bijis spontāns valdes sēdē pieņemts lēmums. Tajā, kā tika vēlāk atzīts, bija noritējušas asas diskusijas par to, vai būtu jāparaksta vienošanās uzreiz. Daļa tautpartijiešu, viņu vidū arī ekspremjers Aigars Kalvītis (TP), uzskatījis, ka vispirms jāpieprasa no V. Dombrovska skaidrojumi. Tieši šis partijas spārns guva pārsvaru, nostādot neveiklā situācijā TP toreizējo līderi Mareku Segliņu. Viņš pēcāk taisnojās citiem partneriem un Rīgas pilij, ka atbalstījis ātru memoranda parakstīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Par memoranda iespējamām izmaiņām lasi šodien laikrakstā Diena!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas