Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

precizēta - Finanšu krīze skar 90 Latvijas Radio raidījumu

_Latvijas Radio _finansiālo problēmu dēļ būtiskas izmaiņas skars 89 radio pārraides - lielākā daļa no tām līdz maijam neskanēs, daļai no tām ierobežoti raidlaiki. Savukārt par 3.kanāla - _Klasika - _un 4. kanāla - Doma laukums - raidīšanu naktīs vēl valde trešdien neizlēma, vienojoties par to lemt ceturtdien, _Dienu _informēja LR pārstāve Ilze Vasermane.

LR 1.kanālā kopumā izmaiņas skar 19 raidījumus. Neskanēs tādi raidījumi kā Ziņu dienests piedāvā, Eiropas fondu atslēgas, Gadsimtu liecības, Radiobumba u.c. Bērnu un jauniešu auditorijai LR attīstība apstājusies arī interneta virzienā. Papildus tam no nacionālā pasūtījuma izlemts atteikties no jauna informatīvi - analītiska raidījuma izveides par dzīvi Latvijas novados, kas tiešraidē skanētu katru darba dienu no 15:05 līdz 16:00, kā arī radiotiltiem no reģionālajām radio stacijām.

Arīdzan 2.kanālā finansējuma dēļ 28 raidījumi piedzīvos būtiskas izmaiņas. Ziņas skanēs vien līdz plkst. 15. "Nepietiekama, faktiski neesoša finansējuma dēļ ziņu apjoms samazināts, tiks meklētas iespējas optimizēt ziņu dienesta darbu," skaidro I. Vasermane. raidījumi Kāzu balle un Daudz laimes dzimšanas dienā apvienoti ar raidījumu Lielā vēstuļu balle, nebūs arī Latviešu mūzikas jaunumi, kā arī citi raidījumi. Nenotiks latviešu vieglās mūzikas pasākumi: LR Jāņu pasākums, pārstrukturēts LR2 dzimšanas dienas pasākums.

Klasikas kanālā izmaiņas piedzīvos 18 raidījumi. Liela daļa ir apvienoti (piemēram, Jubilāru raidījumi iekļauti Beneficē), neskanēs Mūzikas jaunumu apskats, Serenāde, bet Džeza pustundas vairs netiks veidotas, tā vietā skanēs raidījuma atkārtojumi. Tāpat izlemts nepiedalīties Eiroradio un UNESCO rīkotajos konkursos Young talant, Concertino Praga, ROSTRUM. Savukārt LR 4. kanālā finansējuma trūkums ietekmēs 24 raidījumus (Tautas tēzes, Džeza pērles u.c.)

(informācijas avots precizē raidījumu sarakstu, ko plānots pārtraukt vai likvidēt - skatīt pielikumā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Raidījumi, kuru veidošana uz laiku pārtraukta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas