Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

precizēta - JL Rīgas mēra kandidāts Edgars Jaunups

Partija Jaunais laiks (JL), gatavojoties Rīgas domes vēlēšanām, ir izvirzījusi sava mēra kandidātu - Edgaru Jaunupu. Viņš izvirzīts, jo atbildis kritērijam par "jaunām sejām". Šis ir laiks, kad jāiesaistās ir visiem, kāpēc piekritis kandidēt, izteicies E.Jaunups. Viņš ir viens no partijas dibinātājiem, šobrīd strādā Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāra amatā.

"Šis ir laiks, kad visiem jaunajiem, izglītotajiem cilvēkiem, kuri spēj dot ieguldījumu valstij grūtās situācijas risināšanā, ir jāiesaistās. Tas ir atbildīgākais šā brīža pienākums, ko nevar atlikt uz vēlāku laiku. Manuprāt, svarīgākais Rīgā ir izveidot reāli rīcībspējīgu un vienotu, nevis politisko intrigu vajātu vāju koalīciju. Tik stipru, lai tā kļūtu par stabilu un pilnvērtīgu valdības partneri, īpaši šajā grūtajā ekonomiskajā situācijā. Lai Rīga būtu galvaspilsēta vārda visplašākajā un vistiešākajā nozīmē. Savukārt Baltijas jūras reģionā - konkurētspējīga metropole. Tas iespējams, kļūstot par augstākās izglītības centru, ieguldot uzņēmējdarbībā un ievērojami samazinot birokrātiju. Lai arī zināt ceļu un iet pa to ir divas dažādas lietas, es esmu gatavs pieņemt šo izaicinājumu."

JL līdere Solvita Āboltiņa izteikusi pārliecību, ka viņa labās organizatora spējas, modernā izglītība un idejas ir tas, pēc kā šobrīd ir akūts pieprasījums un dos patiešām vērtīgu pienesumu. Iepriekš viņa pati tika minēta kā partijas Rīgas mēra kandidāte. Taču pēc tam, kad JL tika uzticēta valdības veidošana, no šīs iespējas atteicās.

E.Jaunups ir bijis Saeimas deputāts. Parlamentā viņš tika ievēlēts 2002.gadā, taču visus četrus gadus nenostrādāja. E.Jaunups Saeimas deputāta mandātu nolika 2005.gada septembrī, atvainodamies sabiedrībai par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. E.Jaunupu ceļu policisti bija pieķēruši brīdī, kad viņš ar tēvam - Rīgas domes deputātam Modrim Jaunupam (JL) - piešķirto dienesta auto traucies pa Liepājas šoseju ar ātrumu 126 kilometri stundā (km/h), vairāk nekā par 30km/h pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 6.jūnijā.

(precizēta priekšpēdējā rindkopa - par apstākļiem, kādos E.Jaunups nolika Saeimas deputāta mandātu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas