Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

precizēta - Nākamnedēļ valdība lems par ministru algu samazināšanu

Jaunais premjers Valdis Dombrovskis (JL) nākamajā nedēļā nāks klajā ar priekšlikumu par 20% samazināt ministru algas. Viņš gan atzina, ka ar savas valdības ministriem par šo samazinājumu vēl nav runājis. Taču uzsvēra, ka vēlētos, lai ministru algas tiktu reāli un pa īstam samazinātas, nevis lai iznāktu kā Ivara Godmaņa valdībā, kad samazināšana beidzās tikai ar diskusijām. No viņa teiktā gan izrietēja, ka ministru viedoklis jautājumā par algu samazināšanu tiks respektēts. Ministru alga pirms nodokļu samaksas ir 2147 lati, bet premjera 2385 latu.

V.Dombrovskis arī ministrus mudinās sekot Jaunā laika piemēram un taupīt uz dienesta automašīnu rēķina, kā arī ministru birojos atteikties no parlamentārajiem sekretāriem. Algas parlamentārajiem sekretāriem, ministriem un valsts sekretāriem maksā no Valsts kancelejas budžeta. Parlamentārā sekretāra alga ir 1670 latu mēnesī pirms nodokļiem.

V.Dombrovskis atzina, lai taupītu, visticamāk, tiks mainītas arī algas valsts sekretāriem, viņu vietniekiem u.c., kas saņem salīdzinoši lielus atalgojums.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas