Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

precizēta - Piespriež 500 latu sodu par nelikumīgu TB/LNNK priekšvēlēšanu reklāmu

Par apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (TB/LNNK) nelikumīgu priekšvēlēšanu reklāmas izvietošanu Rīgā uz Preses nama ēkas, reklāmas izvietotājiem SIA “Trust holding” nolemts piespriest 500 latu lielu naudas sodu_, Diena.lv _informēja Rīgas Domes (RD) Administratīvās komisijas Kurzemes rajona apakškomisijas priekšsēdētāja Anna Jirgensone.

Pēc A. Jirgensones teiktā, lieta izskatīta 7.jūlijā, un tajā apakškomisija atzinusi, ka pārkāpums ir izdarīts. Tomēr to, vai šāds lēmums paliks spēkā, vēl nevarēja apgalvot, jo trīsdesmit dienu laikā TB/LNNK šo lēmumu var apstrīdēt.

TB/LNNK ģenerālsekretārs Juris Saratovs par piespriesto sodu uzzināja no Diena.lv, tādēļ nevarēja komentēt, vai lēmums tiks apstrīdēts. “Jāpaskatās, kāda bija tā motivācija, un tad arī izlemsim,” tā J.Saratovs.

Jau vēstīts, ka TB/LNNK par priekšvēlēšanu reklāmas izvietošanu Rīgā uz Preses nama tika ierosināta administratīvā lieta, jo partija ignorējusi RD aizliegumu. Būvvaldē skaidroja, ka pirms reklāmas uzstādīšanas nav veikta saskaņošana, kas paredz ēkas ietīšanu sietā pirms reklāmas uzstādīšanas. Nedz tā brīža Rīgas mērs Jānis Birks, nedz arī viņa partija TB/LNNK neuzskatīja, ka tās priekšvēlēšanu reklāma uz Preses nama izvietota nelikumīgi.

Preses namu jau no 2007.gada reklāmdevēji ir iekārojuši pārvērst par lielāko reklāmobjektu Rīgā, tomēr, pamatojoties uz Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības un saglabāšanas likumu un RD Saistošajiem noteikumiem par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā, pilsētas būvvalde atkārtoti noraidījusi šos priekšlikumus.


(1. rindkopā precizēts soda saņēmējs)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdiena būs saulaina un sausa

Svētdiena būs saulaina un sausa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas