Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

precizēta - ZZS piekrīt strādāt Dombrovska vadībā, TP vēl lems, LPP/LC ies, ja aicinās

Tautas partija vēl nav izlēmusi, vai strādās Jaunā laika (JL) premjera Valda Dombrovska vadībā, Tautas partijas (TP) šodien pieņemto lēmumu precizēja partijas līderis Mareks Segliņš. TP valde ir lēmusi par sarunu sākšanu, bet par iešanu valdībā lems, kad sarunas būs beigušās, uzsvēra M.Segliņš. Iepriekš TP Saeimas frakcijas vadītāja Māra Kučinska izteikumi liecināja, ka TP piekrīt iesaistīties valdībā, kuru vadīs JL pārstāvis.

TP ir izveidojusi arī sarunu grupu, kurā ietilpst M.Kučinskis, TP līderis Mareks Segliņš, Edgars Zalāns un Oskars Spurdziņš. Amatu nosacījumus TP ceturtdien nav izvirzījusi, par prioritāti uzskatot valdības rīcības plāna sagatavošanu.

Prezidenta atbalstu neguvušais Tautas partijas (TP) virzītais premjera amata kandidāts E. Zalāns norāda, ka TP sarunu grupa gaida no "Jaunā laika" (JL) konkrētu valdības uzdevumu sarakstu, kas "saliedē sabiedrību un valsti", vēsta BNS.

Viņš atzina, ka apzinās sabiedrības noskaņojumu un to, ka TP ir ļoti zemi reitingi un ar to rēķinājies arī prezidents, tāpēc devis iespēju opozīcijai sevi parādīt. "Pašlaik svarīgi ir saliedēt sabiedrību, nevis revanšistiski teikt, ko iepriekšējā valdība nav darījusi," uzsvēra Zalāns. Uz jautājumu, vai viņš pats vēlas saglabāt ministra portfeli, Zalāns atbildēja izvairīgi, sakot, ka zina savu kompetenci, vēsta BNS.

ZZS ir noskaņota atbalstīt V. Dombrovska valdību, aģentūrai BNS apliecināja ZZS pārstāvis Augusts Brigmanis. "Valsts prezidents ir izdarījis savu izvēli, un mēs to atbalstīsim," sacīja Brigmanis. Uz jautājumu par personālijām un atbildības jomu sadalījumu starp partijām Brigmanis atbildēja, ka tas pagaidām vēl nav sarunu temats. Brigmanis tomēr apliecināja, ka JL nostāja par nepieciešamību premjera partijai uzticēt arī Finanšu ministrijas pārraudzību ir tikai loģiska.

Ja LPP/LC tiks aicināta iesaistīsies valdībā, partija šo priekšlikumu izskatīs un lēmums, visticamāk, būs pozitīvs, teica LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš. Pat, ja LPP/LC netiks aicināta valdībā, “mēs nespēlēsim nekādas spēlītes ar valsti un balsosim par valdību arī tad, ja nebūsim koalīcijā,” apgalvoja A.Bērziņš. Uz jautājumu, vai LPP/LC vēlētos pretendēt uz satiksmes ministra amatu, ko šobrīd ieņem Ainars Šlesers, viņš teica, ka partijai nav šāda nosacījuma, jo Ministru prezidenta kandidātam pašam ir tiesības izraudzīties ministrus, pieņemt vai noraidīt partiju nosauktos.

Radiopārraidē Frakciju viedokļi LPP/LC deputāts Jānis Dukšinskis gan norādīja, ka partija nesteigsies atbalstīt V. Dombrovski, kamēr nebūs skaidra rīcības plāna. Viņaprāt, šobrīd vēl tāda nav. Viņš kaislīgi aizstāvēja A. Šleseru, sakot, ka tieši viņa vadītā nozarē vērojama izaugsme.

Savukārt JL deputāts Ainars Latkovskis noteica, ka “tagad sākas pats grūtākais – jāveido koalīcija”. Viņš norādīja, ka būs svarīgi, cik daudz pastāvošā koalīcija tiks atšķaidīta ar opozīcijas balsīm. “Es negribu steigties un pateikt, kas būs valdībā un nebūs,” izteicās A.Latkovskis. JL vadībā valdība nekad nepieņems lēmumu par pensiju samazināšanu, viņš solīja. “Tā iespēja pat netiks izskatīta,” uzsvēra A. Latkovskis. Lai gan nenoliedzami ir grūti laiki, viņš redz gaismu tuneļa galā.

Bet Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats norādīja, ka Valsts prezidenta lēmums piedāvā veikt lielākas korekcijas "līdzšinējā politiskajā kursā". Būtu labi, ja nākamās nedēļas beigās valdība būtu jau apstiprināta, taču pirms tam jāvienojas par ministriju skaita samazināšanu, kā arī par grozījumiem valsts budžetā, vēl vairāk samazinot tēriņus, uzsvēra M. Grīnblats


(precizēts 1.rindkopā - par TP pozīciju)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Prezidents valdības veidošanu uztic Dombrovskim

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas