Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Premjeram nav iebildumu pret Mūrnieces dzimšanas dienas svinībām darba laikā

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) vakar darba laikā Iekšlietu ministrijas (IeM) telpās rīkojusi dzimšanas dienas svinības, ko pati ministre sarunā ar _Dienu _atzina, taču neko nesodāmu, ka svinības sākušās jau darba laikā, viņa nesaskata. Viesi tikai aicināti ierasties jau no plkst.15.

Jautāta, vai tā ir normāla prakse savu dzimšanas dienu svinēt darba laikā, ministre atcirta: “Es esmu cilvēks, man ir dzimšanas diena un es to svinu.” Pēc šīs frāzes ministre telefona sarunu pārtrauca. Viņas atbildi, vai svinībām tērēta arī valsts nauda, Dienai neizdevās iegūt, jo viņa telefonu, zvanot atkārtoti no cita numura, vairs necēla.

Dažas minūtes pēc īsās sarunas ministre sociālajā tīklā twitter.com rakstīja: “Man piezvanīja portāls Diena un apjautājās, vai es vakar esmu svinējusi dzimšanas dienu darba laikā… Dažiem robežu laikam nav.” Citā ierakstā vietnē viņa raksta: “Es tagad apceru, vai drīkstu iet pačurāt, ja nu Diena pēc mirkļa zvana jautāt, kāpēc darba laikā....”.

Kā vēsta Diena.lv lasītāji, jau pēc plkst.15, kad vēl ir darba laiks, uz IeM telpām Gaujas ielā devās cilvēki ar ziediem.

Vaicāts par L.Mūrnieces rīcību, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) Dienai ar preses sekretāres Līgas Krapānes starpniecību norādīja, ka ikviens ministrs savu darba laiku plāno atbilstoši saviem ieskatiem un veicamajiem uzdevumiem. Turklāt ministri kā politiski atbildīgas personas savus pienākumus veic neierobežotā laikā, jo darba likumdošana ministriem nav saistoša. Juridiski tas nozīmē, ka ar ministriem darba līgums netiek slēgts un vienlaikus viņiem ir jābūt gataviem veikt savus darba pienākumus ikvienā diennakts stundā vai nedēļas dienā, skaidroja premjera pārstāve.

Līdz ar to neuzskatu, ka iekšlietu ministre būtu rīkojusies nelikumīgi vai neētiski. Viņa pati plāno savu darba un atpūtas laiku, kā arī pati atbild par darba pienākumu pildīšanu, līdzīgi kā ikviens cits Ministru kabineta loceklis, tā uzskata premjers.

No L.Krapānes sniegtajām atbildēm var noprast, ka arī pats premjers ceturtdien plkst.15 bija ieradies Gaujas ielā sveikt ministri. Dāvanu viņš esot pircis par savu naudu.

Diena jau ziņoja, ka nesen L.Mūrniece izpelnījās sabiedrības nosodījumu par bērnu vešanu uz skolu ar dienesta automašīnu. Tā ministre, pēc Sabiedrības par atklātību - Delna padomes priekšsēdētājas Lolitas Čigānes domām, rīkojas pretlikumīgi un rada ļoti sliktu precedentu. Delnas vadītāja uzskata, ka jautājums, vai valsts amatpersonas drīkst ar dienesta auto braukt uz darbu un no darba, būtu jānošķir no jautājuma, vai amatpersonas drīkst ar dienesta automašīnu "pēcpusdienās izņemt bērnus no skolas". Otra iespēja, pēc L.Čigānes domām, ir "pilnīgi nepieņemama", tā arī neatbilst likumam.

Pēdējais skandāls saistībā ar dzimšanas dienas svinībām saistās ar e-lietu ministri Inu Gudeli, kura 2007.gada jūnijā svinēja dzimšanas dienu par valsts budžeta līdzekļiem. Tajā ēsta zemeņu kūka un dzerts vīns, bet tas noformēts kā seminārs pašvaldību pārstāvjiem par e–pakalpojumiem. Pasākums izmaksāja teju 800 latu valsts naudas. Pēc tam ministre atkāpās no amata.

(pievienota 5. un 7.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas