Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Premjers atbalsta ideju par obligātām veselības pārbaudēm visiem strādājošajiem

Obligāto veselības pārbaužu ieviešana visiem strādājošajiem varētu būt atbalstāma, jo tās ļautu neielaist slimības un tādējādi ietaupīt izdevumus nākotnē, trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes pauda premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš atzina, ka šāds risinājums būtu vērtējams un saskan ar Veselības ministrijas uzstādījumu par profilaksi un slimību agrāku diagnosticēšanu.

Premjers gan nemācēja teikt, cik šādu pārbaužu ieviešana izmaksātu valsts budžetam, tomēr viņš atzīmēja, ka izdevumi vairāku gadu laikā atmaksātos, jo tiktu ietaupīti ārstēšanās izdevumi, kas rodas, kad slimības tiek ielaistas.

Kā ziņots, otrdien Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas loceklis Viktors Valainis mudināja lielāku uzmanību pievērst preventīviem pasākumiem, lai saglabātu iedzīvotāju veselību un mazinātu nepieciešamību pēc kompensējamām zālēm. Viņš piedāvāja ar likumu noteikt, ka katram cilvēkam reizi gadā ir jāveic obligātā veselības pārbaude.

Komentējot deputāta priekšlikumu, Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule atgādināja, ka valsts jau šobrīd iedzīvotājiem apmaksā virkni preventīvu veselības aprūpes pakalpojumu, tostarp veselības pārbaudi pie ģimenes ārsta reizi gadā un dažāda veida profilaktiskos skrīningus, tomēr pat tos iedzīvotāji izmanto ļoti atturīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas