Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Premjers publisko telšu pilsētiņas iemītnieku korespondenci ar valdību

Ministru Kabineta mājas lapā publiskota korespondence starp valdību un telšu pilsētiņas iemītniekiem. Tas esot darīts,  lai nodotu atklātībai visas prasības, ko sarakstes formātā izteikuši šīs akcijas dalībnieki, paskaidro MK. Protesta akcija turpinās jau trešo nedēļu. Akcijas aizsācējs Gints Gaiķēns nonācis slimnīcā ar plaušu karsoni.

Kā liecina informācija MK mājas lapā, valdība saņēmusi 10 iesniegumu un vēstules no telšu pilsētiņas. Tajās izteikta prasība palielināt algas skolotājiem un ārstiem, kā arī pensijas, nodrošināt pilsoņus ar dzīvojamo platību, izskaust bezdarbu un veicināt valsts eksportspēju, kā arī dibināt valsts uzņēmumus un saukt politiķus pie atbildības par krīzi.

Iesniegumos valdībai prasīts atsaukt Latvijas karavīrus no Afganistānas, prasība "nodrošināt tiesības ēst", prasība, lai valsts "uztaisa Rīgā Disnejlendu", tādējādi palielinot tūristu skaitu, prasība aizliegt prostitūciju, jo "savādāk no HIV vīrusa mums neizbēgt". Divi bezpajumtinieki, kuri pievienojušies protestētājiem, lūdz valdību piešķirt viņiem dzīvojamo platību.

Korespondenci var izlasīt šeit

Aizvadīto nakti telšu pilsētiņā pārlaiduši pieci protestētāji, bet vēl vairāki cilvēki ieradušies akcijas dalībniekus atbalstīt.

Kā aģentūra LETA uzzināja no telšu iemītniekiem, vakar vakarā izskanējušās bažas par to, ka kāds varētu mēģināt aizdzīt protestētājus, nav piepildījušās. Policijas darbinieki, kuri pagājušajā naktī ieradušies "telšu pilsētiņā", esot bijuši draudzīgi un pat izteikuši atbalstu akcijas dalībniekiem.

Šorīt visi protesta akcijas dalībnieki jūtas labi un nevienam no viņiem neesot bijusi nepieciešamība doties uz slimnīcu.

To, ka pašvaldība nelietos spēku "telšu pilsētiņas" aizvākšanai aģentūrai LETA apgalvoja Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) preses sekretārs Uģis Vidauskis. Viņš apstiprināja, ka izpilddirektoram pirmdien no rīta bijusi saruna ar premjera Valda Dombrovskis (JL) biroja pārstāvi, kuras laikā pārrunāti iespējami risinājumi "telšu pilsētiņas" problēmā.

Izpilddirektora pārstāvis izteicās diplomātiski un tieši neapstiprināja, ka premjera birojs būtu pieprasījis aizvākt protestētājus, pielietojot spēku un policiju. "Varu pateikt tikai to, ka šī saruna bija pavisam citāda nekā vēstule, kas tika vēlāk nosūtīta izpilddirektoram un kurā lūgts sniegt sociālo palīdzību protestētājiem," sacīja U.Vidauskis.

V.Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne noliedza, ka premjera birojs būtu rosinājis protestētājus pārvietot ar policijas iejaukšanos.

(papildināta ar 2.un 3.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas