Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Premjers šaubās, ka valsts aizņemsies naudu no iedzīvotājiem pret obligācijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Atgādinātājs
A
Sen ir jāpieņem jauns pensiju likums. Tagadējais pensiju likums, kas pieņemts "Latvijas ceļa" laikā (1995), ir netaisnīgs, jo mūža pensiju padara pilnīgi vai (jaunākiem) daļēji atkarīgu no tā, kā cilvēkam veicās (vai arī cik viņš bija izmanīgs) 1996.-1999. gadā. Vai gan drīkst būt tā, ka vienādu gadu skaitu nostrādājušu cilvēku pensija var atšķirties divdesmit un pat trīsdesmit reizes? Satversmes tiesai (vai "Vienotībai"?) jāatjauno Satversmē iestrādātais princips, ka visi ir vienlīdzīgi un ne ar kādām viltībām nedrīkst vienus padarīt vienlīdzīgākus par citiem. Tagad vecuma pensiju rēķina pēc tādas formulas: P = (K + Vi×As×0,2) / G K – apdrošinātā cilvēka uzkrātais pensijas kapitāls (viņa personīgajā kontā reģistrētā apdrošināšanas iemaksu summa plus ikgadējais kapitāla pieaugums); As – cilvēka apdrošināšanas stāžs līdz 1995. gadam (ieskaitot); Vi – cilvēka vidējā apdrošināšanas iemaksu alga no 1996. līdz 1999. gadam; G – laiks (gados), par kuru no pensijas piešķiršanas gada tiek plānota vecuma pensijas izmaksa. No formulas jāizmet Vi (vidējā apdrošināšanas iemaksu alga no 1996. līdz 1999. gadam), jo no šiem trim gadiem nedrīkst būt atkarīga visa mūža pensija. Formulai vajadzētu būt tādai: P = K/G + As×4 [skaitļa 4 vietā var būt arī lielāks skaitlis, ja tā izlemj likumdevēji] Ja kādam ir lielāka pensija, to samazināt nevar. Labojumi attiektos tikai uz tiem,kam pensija ir mazāka, nekā iznāk pēc jaunās formulas. (Esmu tikai SCP ierindnieks, vismaz pagaidām šī nav visas "Vienotības" nostādne)
a
a
Ko mokās - būt tā arī lūdzis tautai atbalstu, kaut vai pret vienu obligāciju, piecu vai desmit latu apjomā. Lūdzis palīdzību Latvijas iedzīvotājiem, lai nomaksātu parādu, es domāju, ja mēs visi gribētu, mēs to izdarītu, ne tikai to vien esam darījuši Latvijas labā. Es esmu tikai par. Un nesāksim runāt,ko kurš darījis, vai nedarījis - ja gribam dzīvot labāk un saviem bērniem labāku nākotni atvēlēt, tad esmu tikia par un jāierosina premjerministram griezties pēc palīdzības pie tautas
Anita
A
Kā var aizņemties no tā,kas katru mirkli var nomirt?!Pensionārs ir vecs un savus augļus nebaudījis mirs.Tas ļoti necilvēcīgi,kungi.Dodiet veciem cilvēkiem mierīgi padzīvot un nomirt,neturiet viņus patstāvīgā stresā.Cik var rakstīt par to stresā turot vecus un slimus cilvēkus?!Kaunējušies būtu.Vai JUMS nav tēva,mātes,vectēva un vecmammsas???Pajautājiet viņiem par pārdzīvoto spriezi katru gadu tuvojoties vēlēšanām un krīzei turpinoties,pie kuras Jūs esat vainīgi,ka tik trekni dzīvojat vēl tagad,bet mēs nevaram nopirkt zāles un aiziet pie ārsta.....
skaidrs - tātad
s
būs viss nākošajā dienā pēc vēlēšanām. Un ĪSTAIS bujetprodžekt arī.
Vienotības triumfs
V
Vai gausties par taukmūļu noziedzību ir viss, ko Vienotības memļaki var papļukstēt? Vai kāds taukmūlis ir iesēdināts vai gada laikā no taukajiem ienākusi kaut kapeika budžetā? Priekš kam tad vajadzīga šādu īdētāju Valdība, kura jau mūsu naudu tēŗē jau veselu gadu, bet nav pārstājusi īdēt un neko lietas labā nedara.
targash
t
Kur ir valsts pārvaldes samazināšana? Kur ir nākamā gada budžets? Partijas disciplīna Valdim jāievēro, nav laika par valsti domāt.
Liva
L
Atcerēties, ka nevienam ar EK un SVF vispār runāt nebūtu vajadzējis, ja TP laikā nebūtu izsaimniekota valsts kase, tev laikam atmiņa par īsu. Skaista laikam tāda dzīve, kur tikai šodienu atceries.
Vienotības triumfs
V
KO tu tam JL Ērglim-jaunpupam ko iebilsti, viņš taču ir tikai tukša muca. Viņiem Vienotībai ir tikai svarīgi pakalpot EK un SVF un pašiem sēdēt silē un baroties, bet tautas problēmas, izņemot viņu sponsoru, šiem pie kājas.
Pensionārs
P
Es gribu aizņemties no valsts pret obligācijām, jo īsti nepietiek dzīvošanai.
lauksaimnieks
l
Tad jau Satversmes tiesai atkal būtu darbs par to nepadomāji pirms rakstīji ,prātoņ nāc mājās .
,,,
,
protams, ka neaiznemsies, atnems , ka jau to ir darijusi
ezis
e
Var redzēt, ka Latvijas izglītības sistēmā ekonomikai nav atvēlēta vieta.
tendence
t
Ir labāks veids, kur valstij ņemt naudu. Vajag pilsoņiem bezstrīdu un bezatlīdzības kārtībā ņemt nost nekustamos īpašumus. Likumdošana to atļauj un nepieciešams kaut 100 Ls parāds, kuram apakšā bandītisks līgums parakstīts. Tālāk tiesu ar visiem paltrakiem jānopēk. Ar advokatūru jāpadalās, lai šie pa kājām nemaisās. Saprotams, jātrod īstais brīdis, jo pilsonim pāris mēnešus jābūt maksātnespējīgam. Materiālais ieguvums būs mērāms tūkstošos. Vēlāk gan killers kādu nošaus, bet valsts aprātā taču daudz cilvēku un visus jau nenošaus. Vajag mācīties no bandītu pasaules.
Liva
L
Nesaprotu, kas tur nepieņemams, ka Kristovskis izsakās. Protams, šajā gadījumā taisnība ir Štokenbergam, ka šāds risinājums ekonomikā neko neatrisina, tāpēc arī ticu Dombrovskim, ka tas netiks pieņemts - to darīt vienkārši nav nekādas jēgas. Bet manuprāt situācija tikai parāda, ka apvienībā ir dažādi viedokļi, kas tiek ar atbilstošiem argumentiem izdiskutēti publiski, un tad pieņemts labākais lēmums - nevis dīvaini solījumi, kas netiek pamatoti ne ar kādiem skaitļiem, kurus bīda divi buldozeri.
Ērglis
Ē
Ja būtu stingrie aprēķini, pensijas sen būtu nogrieztas atkārtoti un nekāda diskusija pat nebūtu vajadzīga, jo realitāte ir ļoti skarba. Šobrīd Dombrovskis ļoti negrib to atkārtot, un gaida budžeta aizpildīšanas prognozes. Ja tās būs puslīdz zolīdas, varēs arī cieti aprēķināt, cik ir jāietaupa. Un tad domāt kur to izdarīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas