Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Premjers: Starptautiskie eksperti vienprātīgi aicina uzsvaru likt uz neapliekamā minumuma palielināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vizma
V
Neapliekamam minimumam sen bija jābūt lielākam , kā arī pa katru bērnu, to runājam sen, bet redzam tikai no citu norādes, žēl ka esam tik akli valdībā, nu nav mums gudras galvas, vai arī savā iedomībā esam nedzirdīgi
Nejaukais
N
Vai pats to nevarēji iedomāties ?Gaidiji , ka pateiks ko darīt? Vai sava prātiņa nav?
Kate
K
Humorist, tu gribi teikt, ka 100x 3=300Ls vai 700x 3= 2100eu ir viens un tas pats! Nu tu pateici! Tatad par 200 ls vai 1400eu, kas paliek pec ires nomaksanas, tu vari nopirkt to pasu?! Gravii galigaa. Parekini precu cenas, kur Latvijaa tv un citas rupniecibas preces ir dargakas kaa Eiropaa. Ai, ai., ai ...; )
humorists
h
Pats leetaakais televizors, ko esmu redzejis Latvijaa, maksaaja ne nu 5, ne nu 10 latus. Mazinsh, paarneesaajams un melnbalts, bet godiigi pilda savus televizora pienaakumus - raada bildi un dod aaraa skanju. Gribas labaaku? Straadaa un nopeerc. Kaadas veel ruupnieciibas preces? Visaam ir ljoti plasha cenu izveele, piemeeram, veljas masiinas var maksaat saakot no 200 liidz 800. Tavam sedeetaajam uz minimaalaas algas pat pirmaa ir gruuti iegaadaajama, bet par otro jaaizmirst. Mobilie telefoni saakot no 25 liidz 500 un vairaak, bet visi zvana un pienjem iiszinjas. Taada pati bilde apgjeerbu veikalos, cenas vienai dazaadu firmu precei var atskjirties liidz pat 30 reizeem. Sabiedriskais transports - 2 eiro uz vienu galu. Sodi bezbiljetniekiem jau reekjinaami desmitos, bet iipasi spiitiigajiem peec meegjinaajumiem nemaksaat var sasniegt vairaakus simtus. Kuraa vietaa ir tie leetie briinumi, kuru Latvijaa nav? Nosauc vienu!
  • 0
  • 1
humorists
h
katinj, pasaulee ir miljardi cilveeku, kas tavus 200 nekad muuzhaa nav redzeejushi un nekad neredzees. viss ir relatiivs. Var nopirkt, katinj, var. Ja tu nekalpo 21. gadsimta religijai - precu ziimju kultam - tad vari nopirkt arii ko leetaaku. Mobilais telefons par 25 eiro raada laiku taapat kaa Rolex puilkstenis par tuukstosiem, bet krekls par 10 tiesi taapat pilda savu uzdevumu kaa krekls par 300. Gribas visu daargu? Straadaa, tad buus. Par ruupnieciibas un paartikas preceem, kaa jau noskaidrojaam, sameloji. Un vispaar nav taadas videejaas statistyiskaas ruupnieciibas preces. Ir dazaadas precu grupas, kuru cenas atskjiras 5, 10 un pat visas 30 reizes. Ar minimaalo algu, katinj spiitnieciit, var tikai eksisteet un, kaa tu pati atzini, minimaalaas algas sanjeemeejs buus spiests ubagot pabalstus no valsts.
  • 0
  • 1
Dārgais Valdi!
D
Bet tas taču bija taja laikā kad jūs ar Vilku samazinājat PVN par to vienu %
Tomiņš
T
Par V un NA nebalsošu! Viņi viss dedzīgāk grib atņemt "Latu" un pataisīt mūsu monetāro politiku pilnīgi atkarīgu no svešu valstu iegribām.Ne tāpēc mēs atguvām neatkarību, lai kādam to uzreiz atdotu.
jautriiba
j
... kaa jau atdeva franci un vaacieshi?
  • 0
  • 0
purvadīķis
p
Cik viegli strādāt, ja ir, kas pamāca un pabikasta.
Kate
K
OK es zinu cik sanem tas vai sitais, bet seit par pilnu slodzi visi sanem tukstosu skalaa( mazie 2000eu, augstskolas profesori 6000eu,utt), Lavijaa simti (mazie 200ls) pret tukstosiem( 2000-7000 utt) Ta ir viena jau liela starpiba un tiesi sii starpiba rada milzigo nabadzigo slani. Otrkart, seit visi, kas stradaa, pat soferi, medmasas utt var labi dzivot, celot katru gadu, pirkt pedejas markas tv utt) Visi var dzivot gan mazie, gan lielie. Tas saucas socialais taisnigums - laut visiem dzivot, laut normali iztikt ar savu darbu. Un to regulee pareiza un taisniga likumdosana attiecibaa uz nodokliem, kura Latvijaa ir galigi skersam. Saprati?
humorists
h
Tagad apgaismosim katinju par pedeejaas markas TV. No minimaalas algas tu taadu nenopirksi, jo sis TV ir visas algas apjomaa. No minimaalaas algas nenopirksi labu uzvalku. Ar celjojumiem ari buus beediigi, ja vien ar celjojumu nesaprot lidojumu Ryanair un dziivosanu viesniicaa Formule 1, kur izlietne ir, bet dusas numuraa nav, ir kopeejaa dusa gaitenii un ar WC arii taapat. Taatad, populisti, izbeidziet MELOT par to, ka Eiropaa ar minimaalo algu var skaisti dziivot. Eiropietis arii ar videejo centus skaita. Dziivot var tikai peec nopelniitaa un ja esi gatavs straadaat tikai minimaali, tad arii dziives kvalitaate buus minimaala.
  • 1
  • 2
humorists
h
Katinj, mees jau tikko noskaidrojaam, ka sanjemt algu 300 un maksaat par iiri 100 ir tiesi taapat kaa sanjemt 2100 un iiree samaksaat 700. Tapat mees noskaidrojaam ka ar minimaalo algu, ko tu propagandee, dziivot nav iespeejams - jaaiet ubagot pabalsti. Un tagad mees atbildeesim kas ir taisniigums. Taisniigums ir tad, kad tu pati straadaa un pati reekjinus maksaa, nevis ej pie valsts ubagot manu nodoklju naudu, jo pati esi par slinku straadaat. Otrkaart - Latvijaa neviens na spiests sanjemt 200. Driikst vairaak. Treskaart, tev ir baigi daudz laika vaimanologjeet par netaisniibu. Pa kuru laiku tu straadaa?
  • 0
  • 2
A
A
Bet ne jau Ls 400.- var uzskatīt par lielo algu!
un
u
kaadu tad var?
  • 0
  • 0
Kate
K
Hahhaha tu mani parsmidinaji! Jaa, internets nav te letais, Latvijaa es maksaju 12 ls menesii, bet seit 60 eu (internets, dig.tv un viens mobilais.) Es esmu par to lai visi stradatu, bet esmu pret milzigajam algu atskiribam, kas valda Latvijaa, jo tie, kas sanem entos tukstosus( valdes piemeram) nedod valstij nekadu labumu un pat par savu darbu neatbild. Sii netaisniba mani dara niknu. Latvijaa algu sanem pilnigi netaisnigi - mazajam nesamaksaa par padarito, bet lielajam maksaa par nedarito. Un 23 gados valsti sakartot ar pareiziem likumiem un nodokliem bija laiks atliku likam. Esmu diezgan labi izstudejusi siis, kur paslaik dzivoju likumdosanau un dazi likumi ir loti labi un taisnigi, bet viens, protams, ir loti nepareizs - tas,ka bezdarbnieku pabalstu maksaa visu muzu!
humorists
h
Ak tad telefons arii ir :D Interesanti buutu noskaidrot kaads, jo ir telefoni par 25 eur un ir par 500 :D Taapat buutu veelams iekljauties katinjas saakotneeji mineetajos 900 eur meenesii, jo nu jau viss nosauktais kopaa biistami tuvojas sai summai. Protams, katinja telefonu uz ielas atrada vai vinjai Santa Klauss atnesa :D
  • 0
  • 2
humorists
h
Visi arii straadaa. Kameer Katinja pa maaju slaistaas un kamentos trolljo, tikmeer viens jaunu rakjeti projektee, otrs muuziku raksta, tresais sargaa pirmos divus no bandiishiem. Un veel - kursh tevi ir pilnvarojis par sabiedriibas oficiaalo paarstaavi ar tiesiibaam veerteet, kas ir lietderiigi un kas nee?
  • 0
  • 2
humorists
h
Katinj meliit, tu zini cik sanjem Eiroparlamenta deputaats? Bet cik komisaars? Bet cik privaatie bankjieri sanjem, zini? Nemaz nenjemsim tik augstus viirus - tu zini, kaada stundas likme ir meistaram, kas remontee tavu saluuzusho veljas mashiinu? TUR atskjiriibas ir veel lielaakas, tikai TUR tu esi ekonomiskaa beegle vispaar bez tiesiibaam muti virinaat. Taapeec arii TUr nebljausties, bet lien bljaut uz Latvijas portaaliem.
  • 1
  • 2
Kate
K
Hahahhaa es dzeru loooti daudz udeni. Un man ir masina, gan veca un stav pie majas bez garazas, protams. Un es maksaju iri plus ieksaa internets, tv udens elektriba -450eu menesii. Man tiesam nav bada dieta, es esmu loti paedusi. Un stradaju pusslodzi jeb 4 st dienaa - 900eu. Un araa arii es izeju iedzert alinu vai vininu ; ) Man tikai sap sirds par Latviju, par netaisnibu tur.....jo es Latvijaa nevareju pat izdzivot ar savu magistra gradu...un pelniju jaa 200 ls menesii Latvija par pilnu darba dienu.
humorists
h
Internetu peerk atseviskji un tas nebuut nav leets, taatad Katinjai vai nu pats leetaakais, uz kura var tikai pstu paarbaudiit, vai arii minimaalaas algas lobiste fenderee bezparoles netu no kaiminja savaa vai blakus maajaa :D
  • 0
  • 2
humorists
h
Katinj, tev liekas, ka tava vegjeteeshana par 900 eiro, kad citi peerk Roleksus un Ferrari, ir dikti taisniiga? Ak jaa, Eiropaa tu nevienam neko nevari pateikt, jo tev atbildees tiesi to, ko es saku - ej straadaat, buus vairaak. Arii Eiropaa ir ubagi, kas visiem uzbaazas ar gaudosanu, ka nevar izdziivot. Arii Eiropaa ubagus suuta pati zinaasi kur. Ak jaa, Latvijaa nav aizliegts pelniit vairaak par 200 meenesii, ja gribi straadaat. Ja maaki tikai seedet un bljaut, ka par maz, tad tu arii 200 neesi pelniijusi.
  • 0
  • 2
humorists
h
Taatad sis uudens arii jaapeerk un pat vecu masiinu nevar izvilkt no cepures, taa jaapeerk, jaaremontee un benziins arii kaut ko maksaa, taapaty kaa staavvieta uz ielas bez garaazhas. Mees veel neesam saakushi skatiit kriizes scenaarijus, piemeeram, ziema gadiijusies auksta un energopiegaadaataajs ieskjiebj mazinju papildreekjininju paaris simtu apmeeraa, jaasamaksaa meenesa laikaa. Bet siikie remonti maajaas? Minimaali aktiivam slaistam jebkuri papildus izdevumi ir katastrofa, tiesi par to arii bija runa.
  • 0
  • 2
Kate
K
Nobeigumaa gribu teikt, ka es nekad vairak kaa 50 eu nedelaa esanai neiztereju, jo vel 2 viinus nedelaa japieskaita un ik parnedelu kucinas. Vai Latvijaa var nedelu izdzivot labi paedis par 35 ls kas ir 50 eu?
humorists
h
Nobeigumaa gribu Katinjai atgadinaat, ka Latvijaa var est pat aarpus maajas, un to var dariit arii Eiropaa, BET. Mees te par minimaali pelnosajiem kjiiveejamies. Pat ja Katinjas bada dieetu, kas neizbeegami draud ar aiziesanu pie Allaha no dehidraacijas, uzskata par ilgtspeejiigu, tad miinus 200 no saakotneejiem 700 ir briesmiigs trieciens. Katinja pati atzina, ka iirei nepietiks, vajadzees ubagot pabalstu. Bet apgjeerbs, meebeles, sadziives tehnika? Bet izdegusu lampinju apmainiit? Bet obligaataa dziivoklja un mediciinas apdrosinaasana? Bet masiinas staavvieta (Katinj, ir 21. gadsimts)? No minimaalaas summas to visu nekaadi neizdosies apmaksaat, naaksies ubagot naudu no valdiibas. Taatad minimaalaas algas sanjemeejs ir paraziits, kas arii bija jaapieraada.
  • 0
  • 2
Kate speciali Humoristam, jo man pa
K
Menu nedelai 1 personai. 1 kg saldetu zivju filejas - 4,50 eu, piens 3 pakas, 0,60centi paka-1,80eu, 3 maizes 1,20 eu gab - 3,60eu, spageti (0.50centi, risi vispar gandriz par velti -1eu, jo paku jau nedelaa neaped, siers gab - 5 eu, darzeni - 6 eu ( brokoli gab1 -0,95centi, salati 0.70 centi, tomati -1,30 eu, burkani- 1eu, cukini -1eu..), kartupeli 2kg - 2 eu, augli - 6 eu (banani 1,20eu, zemenes 3eu, aboli), gala - 6 eu ( parasti perku kakla karbonadi pa 6,60eu kg vai vistu par 3 eu kg, vai malto galu ) Protams, katru nedelu citi produkti, bet paest var un kopaa 35 eu nedelaa.
humorists
h
Katinjai nikjiitei. Variants neder kaut vai taapeec, ka darba dienaa nav iespeejams pusdienaikaa skriet uz maajaam un tur gatavot un sabiedriskais transports arii naudu maksaa. Variants neder arii tapeec, ka ar 3 pakaam skjidruma uz nedeelju juus aatri atdosiet galus no dehidraacijas, cilveekam ir jaadzer vairaak. Uudeni, protams :P Izdziivosanas reziimaa pietiek arii ar mazaaku summu par 5 eiro dienaa, bet juus te reklameejaat normaalu dziives veidu un nekad muuzaa nevareet paeest aarpus maajas nav normaali. Variants nav ieskaitiits.
  • 0
  • 1
alexandrs
a
Dombrovskis bez starptautisko ekspertu slēdziena pat nopirsties nevar. Jāzin taču būs skaņa vai smaka.
fakts
f
saukaasanaas - paraziitu vieniigais arguments.
  • 0
  • 1
ihaha
i
Neapliekamajam minimumam jaabuut taadam, lai par to vareetu gan pats izdziivot, gan ghimeni uztureet. Un tas nu bija skaidrs bez starptautiskiem ekspertiem!
un vispaar
u
gjimenee, paraziit, ir divi straadaajosie.
  • 1
  • 1
straadaat, paraziit
s
tad vareesi uztureet.
  • 0
  • 1
humorists
h
normaala sisteema Jukumam ir taada, ka citiem jaastraadaa, lai Jukums vareetu nenopelniitu naudu sanjemt? Tikai pastaastiet, Jukum, no kurienes lai Latvija jums maksaa tos pabalstus, ja bagaataa Zviedrija saveejiem nevar maksaat un samazina?
humorists
h
Ja cilveeks straadaa citur un dalju naudas paarskaita saveejiem, tad labums no vinja lielaaks nekaa no darba laikaa trolljojoshaa Jukuma.
  • 0
  • 1
humorists
h
Ja nav ko tekt, nebljausties. Par katru darbu tu sanjemsi tik, cik noliigsi. Latvijaa tev slikti? Laimiigu celju, varbuut atradiisi Leiputriju, kur uz robezas bezmaksas Ferrari dod. Neviens nevienu nedzen, komunistu meli. Kas grib sanejmt, tas straadaa tur, kur maksaa, bet kas komentos bljjaustaas, tas (Jukums) visu muuzu arii bljaudams uz pakaljas noseedees.
  • 1
  • 3
Jukums
J
Jā, redzu cik daudz tu te strādā:D homorists:D Runa ir par to, ka par jebkuru darbu ir jāsaņem cilvēka cienīga samaksa. Ja tādu nepiedāvā, tad valsts zaudē cilvēkus - pati savus nodokļu maksātājus. Pieņemsim, ka viens cilvēks gadā nomaksā ap Ls1000 nodokļus - parēķini cik zaudē valsts, aizdzenot katru gadu ekonomiskajā emigrācijā ap 30 000...50 000 cilvēku. Tāpēc, pašreizējā nodokļu un sociāli-ekonomiskā politika ir tuvredzīga un totāls strupceļš. Un - reformas ar katru brīdi izdarīt ir arvien grūtāk.
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas