Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Premjers: tiesnešu vēlme pēc vēl lielākām algām ir nedaudz atrauta no realitātes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zahars
z
Pieņemt normatīvos aktus ar atpakaļesošu spēku - arī premjera kungs nav sevišķi korekti, lai neteiktu vairāk..... kā arī izdot normatīvos aktus neatbilstīgi pilnvarām. Ar šādām rīcībām, Latvija tiek reklamēta, kā neprognozējama..... diez vai vidēja līmeņa investori, kuriem nav lielvalstu pieseguma uzskata mūsu valsti par pievilcīgu. Tā ka ne šai valdībai moralizēt par tiesiskumu un korektumu....
Zzzum
Z
Pilniigi piekriitu.:) Starp citu, arii viens otrs tiesnesis=daudzbeernu vecaaks ar shii briizja algu jau faktiski ir nokljuvis mazturiigaa statusaa...
too
t
1/ Tiesnešus ievēlēt uz 4 gadiem 2/ Algai jābūt 1000 ls pirms nodokļiem Tad būtu stimuls netaisīt `dīvainus` spriedumus
.
.
ko var laist šķidru. te kaut viens no jums komentētājiem tic, ka šobrīd tiesneši ir "neatkarīgi" un spriež taisnu tiesu? es jau tagad neticu tiesnešu neatkarībai, par kādu apdraudējumu vispār var būt runa.
spekulācijas
s
Pārāk bieži tiesnešu algu jautājums tiek saistītas ar tiesnešu neatkarības apdraudējumu. tiesnešu iekļaušana vienotā atlīdzības sistēmā nav tiesnešu neatkarības apdraudējums. Tiesnešu neatkarības apdraudējums būtu tad, ja valdība konkrētiem tiesnešiem par konkrētiem spriedumiem samazinātu vai palielinātu algu!
Dombrovskim taisnība
D
Vajag lielākus pabalstus daudzbērnu ģimenēm.
onkulis
o
Tiesas mums ir vēl kroplākas par valdību- tāpēc vien Satversme jāmaina! Visus viņus jāatceļ bez tiesībām turpmāk strādāt par tiesnešiem.
VG
V
Malači tiesneši, viņi māk aizstāvēt savas tiesības un rosina valdību aizdomāties par citiem konsolidācijas iespējām, nevis akli griezt un griezt! Ja visas sociālās grupas būtu tikpat aktīvas, tad valdība domātu kā nopelnīt vairāk nevis vienīgi par tēriņu samazināšanu!!!
Zzzum
Z
Tiesneši uz savu zelta dzīvi tikai gaida - nu jau gadus 20... Un pat iekļaujot tiesnešus vienotajā algu sistēmā, algas būs identiskas pašai lielākajai algai, kāda jebkad (precīzāk, 2007.g. un 2008.g.) reāli saņemta, tātad pēdējo gadu algu samazinājumi ir bijuši nesamērīgi. Bet bardaks tiesās gan ir liels - darba disciplīna netiek ievērota, jo daudzi tiesneši spriedumus raksta līdz vēlam vakaram.
Starp citu
S
Un kas traucēja tiesnešus vienotajā sistēmā iekļaut jau pērn, kad nebija Satversmes tiesas spriedumu? Man šķiet, ka vēlme ietaupīt, jo iekļaujot tiesnešus šajā sistēmā jau no 2010.g. 1.janv., algas šogad būtu bijušas 2x lielākas, bet neiekļaujot - jau tā iesaldētās un samazinātās algas tika samazinātas vēl par 12% + tika skandēts un visiem iezombēts, ka tiesnešu atalgojums ir liels un konkurētspējīgs.
HM
H
Un vispār - strīds jau nav par naudu, bet par likumību, iespējamo tiesnešu neatkarības apdraudējumu, ES rekomendācijām... un vnk. baiso un naidīgo attieksmi no dažu mūsu augsti stāvošu amatpersonu puses. Pieļauju, ka neviens tiesnesis pat nesūdzētos ST utt., ja no 1.janv. tiktu pildīti abi Satversmes tiesas spriedumi, bet Satversmes tiesas pieļautā, terminētā 27% algas samazinājuma vietā tiktu noteikts terminēts 40 % algas samazinājums (algas cipari, šķiet, tad būtu līdzīgi kā iekļaujot vienotajā sist.).
Zzzum
Z
Ha, ha - nepilnu gadu atpakaļ Dombrovskis skandēja, ka tiesnešu algas ir konkurētspējīgas, bet izrādās - nav gan - pretējā gad. nebūtu pat runas par palielināšanu, domājot par tiesnešu iekļaušanu vienotajā sist.!!! Nu ja - šobrīd rajonu tiesnešu algas ir apmēram ministriju vecāko referentu algu apmērā...
Jā,
J
nu, salīdzinot ar ārstiem un skolotājiem, tiesnešu bezkaunībai nav robežu...
galvas dakters
g
ķērk māki,bet pat TV sižetu līdz galam noskatīties nemāki? Pati māte prasīja tos tūkstošus,bet lai neliek cietumā braucēju.
skatos-brīnos
s
Dombrovskis arī kļuvis par prastu meli? Sākumam - tiesnešu algas ir samazinātas par 62%,apstākļos, kad vidējās algas budžeta iestādēs strādājošajiem ir samazinātas par 25%. To Dombrovskis nezina? Otrkārt - šodien tieši pakļaut tiesu sistēmu Ministru kabinetam ir vilinoši un daudzi sit plaukstas,bet cik ir vidējais valdības mūžs? Ko jūs teiksiet pēc gada,trijiem un pieciem gadiem,kad tiesu sistēmu regulēs jau pavisam citi?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas