Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Premjers uzskata, ka ir jāatgriežas pie ikgadējas minimālās algas paaugstināšanas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Atbalstu
A
Atbalstu domu par minimālo algu piesaisti iztikas minimumam, jo tie 144lati, kas tagad sanāk ''uz rokas", protams, ir par maz. Atbalstu arī Ķīļa reformas augstākajā izglītbā, izņemot mācību gada pagarinājumu.
varas eksperts
v
Atbalstu Dombrovski Valdi,kas pie mazākās iespējas iestājās par DARBU un KVALITĀTI un rīcība ir ,ka augsti vērtējam darbu Latvijā un paaugstinām minimālo algu.Atbalstu arī valdības locekļi-ministru Robertu Ķīļi,kas visā vadītajā nozarē ir ļoti iestājies par DARBU ,KVALITĀTI tiešajā izglītības un zinātnes laukā.
TV skatītājs
T
900 sekunžu raidījumā-diskusijā par izglītības jautājumiem,daudz objektīvāk,pareizāk par to izsakās un rīkojās ministrs Ķīļis,nepatika un daļēji neatbalstu deputātes-izglītības,zinātnes komisijas priekšsēdētājas Druvietes uzskatus
  • 0
  • 0
Andris
A
Nesaprotu ,ka var palielinat minimalo algu ,ja nevar nodrosinat attiecigu darba razigumu .Palielinasies bezdarbs .Mazie veikalini ,frizetavas untt. bankrotes ,jo nespes darbiniekiem samaksat .....,Nodoklu politika visupirms jasakarto.
Protams,
P
tas būtu idiotisms,ja kādā uzņēmumā darba ražīgums atpaliek,tad tādam uzņēmumam,iestādei agri vai vēlu jānoiet no skatuves un tas ir tikai normāli,bet vergturu iekārta nav jāatgriež atpakaļ
  • 0
  • 0
Nav ko nesaprast,
N
ja kaut vai nedaudz,bet labāk,vairāk maksāsim par labi padarītu darbu,jau tas vien regulēs,ietekmēs gandrīz visu ekonomiku tikai pozitīvi.Neviens nebankrotēs,gluži otrādi uzņēmumu konkurētspēja tikai paaugstināsies.
  • 1
  • 0
Atas!
A
Tas Tvaiks, kas dzīlēs radīts Nāk ārā caur termostatu vadīts
stingrā mamma
s
Ha-ha, premjers savējiem -- pārvaldei atkal algas cels! Pārvaldes budžetnieku algas taču tiek skaitītas minimalajas algās -- ar koeficientiem. Vienotibas atkal aprūpēs savējos. Cerams, ka vēlētāji Vienotibai to atgādinās vispirms jau pašvaldību velēšanās. Kādēļ par neapliekamajiem diferencētajiem runas sāķ arvien vairāk pieklust? Tāpat kā par nodokļu sloga mazinašanu darbaspēkam?
Jukums
J
Ne jau no laba prāta Dombrovskis sācis izteikt šādus nekonkrētus paziņojumus. Jo - viņš vienkārši sajūt, ka cilvēki patiešām var ko reālu uzsākt, var piedalīties protesta akcijās, var iziet ielās, nemaz nerunājot pat gandrīz jau tagad garantēto Vienotības izgāšanos nākamajās vēlēšanās. Es gan vēlos konkrētu rīcību - minimālās algas un neapliekamā minimuma pacelšanu, iztikas minimuma pārskatīšanu, progresīvās nodokļu sistēmas ieviešanu, griestu uzlikšanu pārmērīgi lielajiem pabalstiem un pensijām, nodokļu smagumpunkta pārcelšanu no darba algām uz nekustamajiem īpašumiem utt. Bet - nekas no tā joprojām nenotiek - dzirdam tikai nekonkrētus pussolījumus varbūtības formā.
Igors
I
Kas attiecas uz nodokļiem uz nekustamajiem īpašumiem ...... Diez vai mūsu pašmāju un ārvalstu spekulanti , kas sagrābušies mājas, zemi , mežus tik viegli padosies.
  • 0
  • 0
c
c
1) Ja pie minimālās algas 200LS ir 12% bezdarbs, vai nav bažas, ka minimālo algu palielinot, bezdarba līmenis palielināsies (vienkāršs pieprasījuma/piedāvājuma likums), 2) strādājošajiem izdevīgāk par minimālās algas palielināšanu būtu neapliekamā minimuma/atlaides par apgādājamiem ieviešana, 3) ir kaut kas radikāli jādara aplokšņu algu apkarošanā - pašlaik tās ārkārtīgi kropļo konkurenci un sociālā atbalsta sistēmu.
Ezi,sakārto pats savu galvu
E
un sāc kvalitatīvi strādāt,tad būs labklājība gan pašam,gan uzņēmumam,gan valstij.
  • 0
  • 0
Ezis
E
Neceri neatbildēs!Kur tad kaut ko konkrētu ,tikai bla ,bla,bla! Sponsoriem priekšroka! Tad svi partijas biedri jāiekārto ,iedzīvotājiem nesanāk vēl laika,kā "dižais"vilks saka ,"valstij"ir svarīgāki jautājumi par sūda iedzīvotājiem.
  • 0
  • 2
Lai nu nepūš tas premjer'ts, bet at
L
Ezis Studentam no partijas skolas. 160mlj latu izdos uzņēmēji,lai ieviestu eiro,10mlj tērēs "valdība",lai reklamētu eiro,bet vismaz 200klj viņai izmaksās nomainīt savas programas un papīrus ,tehniku utt,cik maksās naudas masa pati par sevi,280mlj cik atceros jāmaksā stabilizācijas fondā.Student kurš apmaksās šo apmēram 1miljardu eiro tēriņus? Šīs kompānijas vai tie 90% kam eiro vajag kā sunim stop signālu?Būtībā jau tagad ir eiro,bet nav daži krēsli Briselē,tad šādu cenu maksāsim par pāŗis krēsliem??Kur ir kaut viens arguments,kas liecinātu par eiro izdevīgumu,ne tikai uzņēmumiem ,kas tirgojas ārzemēs! Kur ir tas izdevīgums parastam iedzīvotājam,dārgākas preces ,(jo uzņēmēji cietīs zaudējumus un gribēs tos kompensēt)un pakalpojumi? Es neredzu ne mazāko iespēju no tā izbēgt,jo kādam par šiem krēsliem būs jāmaksā un tie būs ,kas negrib eiro ,jo šī spēlītēm ir vēl daudz par agru! No sākuma ir jāsakārto valsts pārvalde ,jāsamazina līdz normālam Eiropas līmenim. 2012.11.07 12:30
  • 3
  • 4
TO VINCELI UN VIENOTĪBU... jāpadzen
T
Man vairs nav ticības šādas Valdības godīgumam, jo paši, kur var fenderē, bet pret tautas vajadzībām izturas ar cinismu un negodīgu melošanu.
Aigars.
A
Nu, ko es teicu? Treknie gadi palaisti vējā! Nav nekādas stabilitātes garantijas! Valstij beigas....
  • 2
  • 4
Mjaa
M
Izskatās, ka tālāk nav kur iet, jo, ja kāds no šīs kliķes šaikas atver muti, tā viens sviests parādās. Izskatās, ka šāda politika tiek no augšas diktēta, jo tie ministrīši pat tādus stulbumus paši nespētu izdomāt... Kurš ir šis diriģents, kurš šīs lupatu lelles rausta?
  • 4
  • 4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas