Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Prezidenta kanceleja: Zatlera lidojumi nav dārgi

Valsts prezidenta kanceleja neuzskata, ka prezidenta lidojumi uz trīs samitiem novembrī un decembrī, kas izmaksājuši 45,5 tūkstošus latu, būtu dārgi.

Kancelejas pārstāvji skaidro, ka divus lidojumus nācies apvienot un tāpēc izvēlēts čarterreiss, savukārt uz Portugāli lidojuši astoņi cilvēki.

Prezidenta un delegācijas lidojums ar čarterreisu uz diviem samitiem Lībijā un Kazahstānā  izmaksājis 37 280 latu. Kanceleja skaidro, ka čarterreiss izvēlēts tāpēc, ka pēc Eiropas Savienības un Āfrikas samita Lībijā uzreiz nākamajā dienā sekojis EDSO samits Kazahstānā. “Starp šiem punktiem nav tiešo reisu, tāpēc mēs izvēlējāmies čarterreisu,” tā Valsts prezidenta kancelejas preses speciālists Oskars Volfs. Uz Tripoli devās pieci cilvēki, dienas naudā iztērējot 336 latu. Savukārt Kazahstānā viesojās sešu cilvēku delegācija un par viesnīcu tērēti 727 lati un dienas naudās – 324 lati. Apdrošināšana abos samitos maksāja 25 latus. Biļete operatoram, kurš piedalījās tikai EDSO samitā, komercreisā izmaksājusi 661 latu.

O.Volfs informēja, ka V. Zatlers ar delegāciju uz NATO samitu Lisabonā devies uzreiz pēc 18. novembra svinībām Latvijā, lidojis ar pārsēšanos Kopenhāgenā. Samits sācies ap pusdienlaiku. Uz Portugāli devās delegācija astoņu cilvēku sastāvā. Avoibiļetes maksāja 3 321 latus, dienas naudai tērēti 747 lati, apdrošināšanai – 40. O. Volfs norāda, ka biļetēm tērētā summa nav liela, ņemot vērā, ka turp un atpakaļ lidojuši astoņi cilvēki un biznesa klasē šādos gadījumos parasti lido tikai prezidents ar kundzi, nevis visa delegācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas