Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Prezidents lūdz pārcelt patriarha Kirila vizīti Latvijā

Latvijas prezidents Andris Bērziņš jau 17.martā esot parakstījis vēstuli, kurā rosina maijā plānoto Krievijas patriarha Kirila vizīti Latvijā pārcelt uz rudeni. Prezidenta preses pārstāve Līga Krapāne apstiprina, ka šis lēmums ir saistīts ar politisko situāciju pasaulē, konkrētāk – Krievijas un Ukrainas attiecībām, trešdien, 2.

aprīlī, vēsta LTV Panorāma.Valsts prezidenta kanceleja vēstules saturu plašāk komentēs tikai pēc tam, kad to būs saņēmusi otra puse. "Vēstule pa diplomātiskiem kanāliem ir nodota Latvijas vēstniecībai Krievijā. Rītdien ir paredzēts to iesniegt otrai pusei," norāda Krapāne. "Lieki būtu noliegt, ka vēstule nav saistīta ar situāciju, kas šobrīd izvērtusies starptautiski, taču diplomātiskā ētika liedza par to [vēstuli] ziņot, pirms to saņēmusi otrā puse. Vēstules esamību varam apstiprināt, taču neko vairāk un plašāk komentēt nevaram," bilst Krapāne.Uz jautājumu, cik rūpīgi izvērtētas sekas šādam atteikumam, Krapāne Panorāmai uzsver: "Tas nav atteikums. Tas ir priekšlikums vizīti pārcelt."Kaut patriarhs Kirils vairākkārt noraidījis Krievijas Pareizticīgo baznīcas saistību ar Kremli, valsts līmeņa pasākumi reti notiek bez viņa klātbūtnes. Patriarha vajadzībām Kremlī iekārtotas pat īpašas telpas, kur notiek oficiālās pieņemšanas. Patriarham Kirilam ir īpaša loma Krievijas prezidenta protokolā svinīgos pasākumos, un viņš Kremlī sēž līdzās Vladimiram Putinam. Ukrainas notikumus Kirils izvairījies komentēt, taču nosodījis garīdzniekus, kas Kijevas nemieros nostājās opozicionāru pusē. Tāpat 2012.gada novembrī Kirils pauda satraukumu par nepilsoņu likteni un neonacisma atdzimšanu Latvijā, kā arī izteicās par krievu valodu kā otru valodu. Šāda statusa noteikšana, viņaprāt, vairotu Latvijas starptautisko prestižu.Diena jau 17.martā vēstīja, ka Krievijas reliģiskā līdera viesošanās vienmēr tiek skatīta arī politiskā kontekstā. Eksperti uzsver - "sienu pret Krieviju nevar uzcelt", taču arī pārāk silti patriarhu uzņemt nevajag, un tikšanās ar patriarhu nevar būt vienkārši "čomiska saruna".

Top komentāri

Būtu noziedzīgi šo mankurtu uz Latv
B
Tam daļa pie zvēra,un nevis pie Dieva,jo sātaniska ir valsts,kas citas valstis okupē un degradē. Bez tam,ar Ukrainā izlietām asinīm arī Kirila rokas ir notašķītas,jo abi ar Rasputinu - viena banda. Svētie Raksti nepārprotami norāda - katrs,kas ar varmāku draudzējas,ir līdzvainīgs viņa darbos. Latvija no šiem varmākām ir daudz cietusi, un viņu klātbūtne var tautu un zemi APGĀNĪT.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas