Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"PrivatBank" filiāles laupītājs jau 2006.gadā savdabīgā veidā mēģinājis aplaupīt bankas

35 gadus vecais vīrietis, kurš aprīlī aizturēts aizdomās par "PrivatBank" filiāles aplaupīšanu, darbojas vienatnē - bez līdzzinātājiem. Viņš jau 2006.gadā visai savdabīgā veidā divu dienu laikā mēģinājis aplaupīt divas bankas, taču neveiksmīgi.

Vīrietis tika aizturēts šā gada 23.aprīlī. Viņš tiek turēts aizdomās par divām laupīšanas epizodēm - vienas un tās pašas bankas filiāles Rīgā, Mārupes ielā, aplaupīšanu šā gada 15.martā un arī 16.aprīlī.

Kā sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis darbojies viens pats, un arī "nekādas pēdas nevedot" par viņa saistību ar kādu organizētu noziedznieku grupējumu.

Veicot sankcionētu kratīšanu aizturētā vīrieša dzīvesvietā Rīgas reģionā, policija atradusi dažādus lietiskos pierādījumus, kas saistīti ar bankas aplaupīšanas abām epizodēm. Policija uzskata, ka aizturētais vīrietis ir divas reizes aplaupījis šo banku.

Viņa dzīvesvietā policija atrada pistoli, iespējams, raķešu. Tāpat atrastas 13 patronas un divas aptveres, kas nosūtītas ekspertīzes veikšanai. Atrasta arī kārba no automātiskā ieroča, kas gan vēl nav atrasts. Tāpat atrasta nauda - lati un valūta. Summa pagaidām netiek precizēta. Turpat atrasts arī apģērbs, ko, iespējams, laupītājs izmantoja laupīšanās.

Tagad arī jau noskaidrots, ka lielāko daļu no nolaupītās naudas vīrietis jau iztērējis, nopērkot datortehniku un papildiekārtas datoru aprīkošanai.

Policija aprīlī informēja, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš tiesāts par laupīšanām. No ieslodzījuma vietas viņš atbrīvots 2006.gadā. Vīrietis daļēji atzinis savu vainu viņam inkriminētajos noziegumos.

Patiesībā vīrietis 2006.gadā nemaz nav saukts pie kriminālatbildības, jo toreiz atzīts par garīgi nepieskaitāmu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

2006.gada pašā janvāra sākumā Rīgas Kurzemes rajona tiesa apcietināja šo vīrieti, jo viņš janvāra pirmajās dienās bija mēģinājis aplaupīt divas bankas.

5.janvārī ap plkst.15 AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") Klientu apkalpošanas centra telpās Rīgā, Vienības gatvē, bija ienācis kāds vīrietis un vienai no bankas darbiniecēm pasniedzis zīmīti, kurā prasīts izsniegt 10 000 latu, pretējā gadījumā laupītājs draudēja aktivizēt viņa rīcībā it kā esošu spridzekli.

"Krājbankas" darbinieki nekavējoties reaģēja un veica visus nepieciešamos drošības pasākumus, aktivizējot drošības un naudas aizsardzības sistēmas. Notikuma vietā operatīvi ieradās apsardzes firmas "Falck" pārstāvji, kuri laupītāju aizturēja un nodeva policijas rīcībā.

Savukārt 7.janvārī ap plkst.15 Rīgā, Melnsila ielā, "Parex bankas" filiālē iegāja tas pats vīrietis un vienai no bankas darbiniecēm pasniedza zīmīti, kurā tika prasīts izsniegt 20 000 latu. Laupītājs atkal draudēja aktivizēt viņa rīcībā it kā esošu spridzekli.

Vīrieti aizturēja bankas apsardzes darbinieki un izsauca policiju.

Toreiz Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa pēc pirmā laupīšanas mēģinājuma aizturētajam vīrietim kā drošības līdzekli atteicās piemērot apcietinājumu. Līdz ar to viņš tika atbrīvots.

Patlaban gan vīrietis atrodas apcietinājumā un lietā turpinās izmeklēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas