Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Providus: Tautas partija par 189 tūkstošiem latu pārsniegusi priekšvēlēšanu tēriņu griestus

Tautas partija (TP) par vairāk nekā 189 tūkstošiem latu pārsniegusi iespējamos politiskās reklāmas izdevumu ierobežojumus. To ceturtdien žurnālistiem pavēstīja projekta- Atklāti par 9.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņas finansēm vadītāja Lolita Čigāne. Viņa norādīja, ka arī Latvijas Pirmā partija (LPP) ir tuvu ierobežojuma pārkāpumam, jo iztērējusi reklāmai vairāk nekā 198 tūkstošus latu.

Sabiedriskās politikas centra Providus pētījums liecina, ka lielākā politiskās reklāmas izvietotāja šogad no janvāra līdz 18.septembrim ir bijusi premjera Aigara Kalvīša (TP) biroja vadītāja Jurģa Liepnieka Sabiedrība par vārda brīvību un Tautas partija.

Pētījums liecina, ka TP reklāmai iztērējusi vairāk nekā 468 tūkstošus latu, par vairāk nekā 189 tūkstošiem latu pārkāpjot limitu 279 tūkstošus latu jeb 20 santīmus uz vienu iedzīvotāju. Saskaņā ar pētījuma datiem LPP reklāmai iztērējusi vairāk nekā 198 tūkstošus latu, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - vairāk nekā 122 tūkstošus latu, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija - vairāk nekā 78 tūkstošus latu, Tēvzemei un Brīvībai/LNNK - vairāk nekā 54 tūkstošus latu.

Jaunie demokrāti priekšvēlēšanu kampaņas reklāmām iztērējuši aptuveni 46 tūkstošus latu, apvienība Dzimtene - 23 tūkstošus latu, apvienība Saskaņas centrs - 22 tūkstošus latu, Jaunais laiks - 16 tūkstošus latu un apvienība Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā - 15 tūkstošus latu.

Pētījuma publiskošanā piedalījās arī politologs Jānis Ikstens. Viņš norādīja, ka šis projekts ir būtisks, jo pirmo reizi tāds pētījums tiek prezentēts pirms Saeimas vēlēšanām. "Šoreiz varam runāt pirms vēlēšanām par to, vai kāda politiskā partija ir pārkāpusi likumu, un domāt par savu rīcību 7.oktobrī," sacīja Ikstens.

Dati iegūti projektā- Atklāti par 9. Saeimas priekšvēlēšanu kampaņas finansēm. Apmaksātas politiskās reklāmas uzskaiti drukātajos un elektroniskajos medijos pēc Providus pasūtījuma veic mediju pētniecības uzņēmumus TNS Latvia.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas