Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

PVD ģenerāldirektora pienākumus pildīs Māris Balodis

****No otrdienas, 5.janvāra, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektora pienākumus pildīs PVD Pārtikas uzraudzības departamenta direktora vietnieks Māris Balodis, informēja Zemkopības ministrijas (ZM) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska.

Zemkopības ministra rīkojums paredz, ka Balodis PVD ģenerāldirektora pienākumus pildīs līdz jauna PVD ģenerāldirektora iecelšanai amatā.

Savukārt bijušais PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs ar zemkopības ministra rīkojumu no 2010.gada 5.janvāra tiek pārcelts par PVD Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītāju, jo viņš ir piekritis pārcelšanai, kā arī atbilst PVD Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītāja amata aprakstā izvirzītajām prasībām. Samohvalovs tiek pārcelts PVD Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītāja amatā uz nenoteiktu laiku.

Saskaņā ar Civildienesta likumu lēmumu par jauna PVD ģenerāldirektora iecelšanu amatā pieņem zemkopības ministrs.

Dūklavs vēl nav pieņēmis lēmumu par to, vai nākamo PVD ģenerāldirektoru iecels vai tiks rīkots konkurss uz vakanto amatu.

Kā liecina "Nozare.lv" rīcībā esošā informācija, Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītājs Armands Dauburs 29.decembrī tika pārcelts par PVD Veterinārā departamenta Starptautiskās tirdzniecības daļas vadītāju.

"Es atzīstu, ka reorganizācijas laikā esmu pieļāvis cilvēcīgas kļūdas. Straujo pārmaiņu dēļ nepamanīju vienu otru lietu, ko vajadzēja risināt tobrīd. Šogad mēs spējām strādāt samazinātā budžeta apstākļos, taču nākamajam gadam ar samazināto budžetu, iespējams, arī neesam tik labi sagatavojušies, lai gan daudzas iestrādes ir veiktas - izveidota vienota grāmatvedība, personāla vadība. Ceru, ka jaunais vadītājs varēs sekmīgāk turpināt darbu," iepriekš sacīja Samohvalovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKLIS

Latvijas Veterinārārstu biedrība:

"Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektoram jābūt veterinārārstam ar nevainojamu reputāciju un pieredzi. Latvijas ekonomiskā situācija prasa dinamisku rīcību sabiedrības interesēs, nevis ilgstošu "iepazīšanos ar jauno darba vietu". Reformu apturēšana nav atrisinājusi pastāvošās problēmas, tās tāpat ir jārisina nekavējoties. Vieni no PVD galvenajiem uzdevumiem ir sabiedrības veselības interesēm pakļautas kontroles un uzraudzības organizēšana un efektīva pretepizootisko pasākumu nodrošināšana. Laiks, kad PVD varēja doties plānveida kontrolēs pa reģistrētajiem uzņēmumiem un taupīt resursus nereģistrēto objektu kontrolei, nav sevi attaisnojis. Godprātīgie uzņēmēji vēlas redzēt PVD darba efektivitāti tieši to tirgus dalībnieku uzraudzībā, kuri nav līdz šim labprātīgi reģistrējušies. Savukārt zemnieki grib saprast, kāda būs valsts līdzatbildība un līdzmaksājumi infekcijas slimību izplatības ierobežošanā.

Ierobežotā rocība, ar kuru būs jāsadzīvo jaunajam PVD ģenerāldirektoram, būs izaicinājums mainīt veco darbības stilu. Veiksme sekos, ja viņš ražotājos saskatīs svarīgu valsts finansiālo atbalstu, nevis kārtējo kontroles objektu. Tik atbildīgu reformu veikšanu var uzticēt tikai tādām personām, kuras nestāda savas intereses augstāk par valsts un tās iedzīvotāju interesēm."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas