Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Raidījums: Rīgas brīvostā veidos Ostas policiju, kuru varētu vadīt Voins

Maijā Rīgā varētu tikt izveidota jauna policija – Ostas policija. Par vadošajiem amatiem šajā struktūrā sākusies nopietna cīņa, jo atalgojums tajā būšot lielāks nekā Valsts policijā, vēstīja Nekā personīga.  Neesot izslēgts, ka tur strādās līdzšinējais Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins un Kārtības policijas priekšnieks Andris Dzenis, minēja raidījums.

Rīgas brīvosta to arī finansēs, sākotnēji izveidošanai ieguldot vienu miljonu latu. Jaunajā policijā varētu nodarbināt vismaz 300 darbinieku. Plānots, ka tā būs nevis Iekšlietu ministrijas vai domes, bet gan viena cilvēka – Rīgas ostas pārvaldnieka pārziņā, uzsvēra Nekā personīga.

Rīgas vicemērs, brīvostas valdes priekšsēdētājs (LPP/LC) Ainars Šlesers pamatojis, ka Ostas policija nepieciešama, jo Rīgas osta ir sākusi apkalpot PANAMAX kuģus, un, ņemot vērā to, ka Rīgas osta apkalpo stratēģiskas kravas, piemēram, NATO kravas, kas iet caur Rīgas ostu uz Afganistānu, "mēs vēlamies visai pasaulei pateikt, ka Rīgas osta ir ārkārtīgi droša osta, arī dārgām kravām, ļoti nozīmīgām kravā".

Grozījumi likumā, kas paredz Ostas policijas izveidi, skata Saeima. Priekšlikumus iesniedzis Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars no LPP/LC. Ja ostas policiju izveidotu pašreiz Saeimas virzītajā redakcijā, tā nonāktu ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova pārziņā. Kāds ostas valdes loceklis, kas nevēlējās minēt savu vārdu, Nekā personīga teica, ka tas būtu garants, lai ar ostas policiju nevarētu manipulēt valdes priekšsēdētājs A.Šlesers. 

Savukārt iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JP) par Ostas policijas izveidi esot bažas. Viņa piekrīt, ka šis jautājums būtu skatāms valdībā, jo tad tiktu izvērtētas arī alternatīvas, piemēram, Ostas policijas pakļaušana Valsts policijai, nevis ostas pārvaldniekam, kas viņam dotu pārāk lielu varu. 

Šobrīd Rīgas brīvostu apsargā Valsts policijas vienība Apsardze. Ostas vadība apgalvo, ka tā ostu sargā neapmierinoši. Ostas vadība īpašas policijas izveidi cenšas panākt jau piecus gadus, teica raidījumā.

Rīgas brīvostai pilsētas centrā pieder teritorijas no Vanšu tilta līdz jūrai – apmēram 2000 hektāru. Rīdziniekiem šī teritorija ir slēgta. To, ka brīvosta radusi mājvietu dažādiem noziedzīgiem grupējumiem, norādījusi ASV vēstniece Ketrīna Toda Beilija, atgādināja Nekā personīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas