Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Raidījumu slēgšanu LR Kolāts sauc par optimizāciju, ne situācijas risinājumu

_Latvijas Radio _valdes lēmums pārtraukt divu kanālu raidīšanu nakts stundās un vairāku raidījumu neveidošanu nav pilnībā atrisinājusi smago finansiālo situāciju sabiedriskajā medijā, _Dienai _skaidro LR ģenerāldirektora p.i. Dzintris Kolāts. Viņš skaidro, ka kritēriji, pēc kuriem lemts par konkrēto radioraidījumu neveidošanu bijuši vairāki - gan profesionalitātes līmenis, gan arī finansējuma avoti. Jau vēstīts, ka kopumā izmaiņas skar 89 radio pārraides.

"Tie raidījumi, kuri balstījās uz ārštatu honorāriem, tie praktiski tika slēgti – tas ir viens no kritērijiem. Tāpat arī tie, kuriem reitingi nav bijuši augsti, kas dažādu iemeslu dēļ nav sasnieguši plānoto auditoriju, kā arī tie, par kuriem norēķinājās kā piemaksām štata darbiniekiem," galvenos kritērijus ieskicē Dz. Kolāts.

Latvijas Radio finansiālo problēmu dēļ lielākā daļa no 89 raidījumiem līdz maijam neskanēs, daļai no tām ierobežoti raidlaiki. 1.kanāla ēterā vairs nebūs tādi raidījumi kā Ziņu dienests piedāvā, Radiobumba, Aplis, Mūzikas jaunumu apskats u.c. LR 2. un 4.kanāla raidījumus finansējuma samazinājums skars visvairāk, vairs neskanēs 20 raidījumi katrā no šiem kanāliem, piemēram, Sirdslietu aģentūra, Latvijas dziesmas, Lielā mūzikas lāde, Džeza pērles. Dz. Kolāts stāsta, ka, iespējams, Radiobumba var arī neatgriezties 1. kanālā, bet gan pārceļot uz radio NABA, kura formāts ir atbilstošāks jauniešu auditorijai.

Viņš arī uzsver, ka minētās izmaiņas jāuztver kā līdzekļu optimizācija, bet ne risinājums pašreizējai finanšu situācijai. Tajā pašā laikā viņš uzteic kanālu direktorus, kuri ir spējuši piesaistīt privāto finansējumu raidījumiem. Piemēram, pateicoties Latvijas Avīzes atbalstam, ēterā 1. kanālā atkal atgriezies Haralds Burkovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas