Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Ražuks: dzīvesbiedre gribēja skaidrību par bērnu skolas naudu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Eva Braun
E
1. Gals visiem daudz maz vienāds, 2. Salaulājamies pirms nāves kā godīgi ļaudis , 3. Ja ne daudzas stundas Fīrera galva mana kajstarpē- būtu vēl trakākas lietiņas sadomājis nodarīt pasaulei, 4. Es vienkarši viņam "darīju labi " , 5. Fīrers nekad nesabojaja manu frizūru... : )))
aha
a
Nesaprotu, uz kāda pamata tiek saredzēta saikne starp samaksātajiem nodokļiem un kaut kādas tur naudas summas nokļūšanu līdz kādam konkrētam bērnam. Nodokļus maksā arī tādi, kuriem bērnu nav, nedz skolnieku. Visi tāpat. Vai tad sāksim kratīt valdību par to, ka Valsts ceļus lietojam mazāk, nekā kaimiņš un tādēļ pienāktos nodokļu atmaksa par nenobrauktajiem kilometriem? Visi Latvijas pilsoņi iegūst no labi izglītotas jaunatnes, vienalga, vai viņi paši ir bērnus audzinājuši, vai ne. Galvenais ir tas, ka visiem izglītība ir pieejama bez īpašiem budžeta robiem.
jautājums
j
Bet, kur tad ir problēma? Sūtiet uz alternatīvo skolu. Ja skola ir akreditēta, tad valsts finansējumu saņem. Bet , protams, zināmi noteikumi ir jāievēro arī šo skolu programmās, ne tikai mācību valodas prasības. Nu valsts ir pateikusi, ka nevar tikai zīmēt, dziedāt un meditēt, bet ir obligāti jāmācās arī matemātika, valodas, vēsture un ģeogrāfija u.t.t.. Atšķirties var tikai apjomi, bet minimālais apjoms un prasības ir jāizpilda, lai saņemtu valsts finansējumu.
zip
z
Kapec tu doma ka laba izglitiba iespejama tikai krievu valoda? Siests kaut kads. Beidz vilkt visu laiku to nacionalo karti lauka. Iemesls nr.1 kapec bernus suta uz alternativam skolam ir pasvaldibu skolu neieinteresetiba sadarbiba ar vecakiem. Tipiska attieksme Latvija ir - Jus audziniet, bet mes macisim, un procesa apbuseji ar zinamu regularitati apmainamies ar informaciju. Ka var ceret ar sadu tehnologiju iegut harmonisku un radošu personību? It takes a village, to work with the family, to raise a child.
jautājums
j
Jauki ! Jūs par šīm lietām esat interesējies, tad Jums nav problēmu konkrēti nosaukt valstis, kur valsts finansētās skolās mācību valoda nav valsts valoda . Ar piemēriem lūdzu...Konkrētiem ! Turku kopiena Vācijā mācās vāciski. Musulmaņu kopiena Francijā ne tikai mācās franciski, bet meitenes ar hidžabiem-musulmaņu lakatiem-valsts skolā pat iekšā ielaistas netiek. Un ASV publiskajās skolās mācību valoda ir angļu. school choice-var izvēlēties piemērotu izglības programmu, bet ne apmācības valodu.
jautājums
j
Un Ražuks taču ir Pilsoniskās Savienības biedrs. Nu, nu... Un ko tad Kursīte un Druviete saka par šito uzbrukumu latviešu valodai ?
jautājums
j
Tas nekādā veidā nav pretruna ar Latvijas praksi. Arī šeit vecāki un bērni izvēlās izglītības iestādi ne tikai pēc atrašanās vietas , bet arī pēc piedāvātās valsts akreditētās izglītības programmas Esaktās klases, humanitārās klases, komercklases....Nekad neesat dzirdējis ? Bet latviešu valoda ir obligāta !
jautājums
j
Nū...ja jau Ražuks to naudu sev prēmijās izmaksā, tad jau ģimenē viss atgriežas.lai nu paši mājās tiek skaidrībā. Pie pareizrakstības piestrādāšu, jo latviešu valoda ir jāciena. Kritiku pieņemu.
hm>
h
jautājums » zip 12:03 ...vienīgā valsts, kur valsts Jums nodrošinās izglītību krievu valodā ir Krievija ( +-Ukraina, Baltkrievija) ... ------------------------------ Iesaku iepazīties ar Eiropas valstu un ASV pieredzi šajos jautajumos (runa nav par konkrēto krievu valodu, bet par bērnu tiesībām iegūt izglītību) Tā "School choice" mērķis, piemēram, ir dot iespēju vecākiem izlemt, kurā skolā un kādu apmācību bērniem izvēlēties ... "school choice" means giving parents the power and opportunity to choose the school their child will attend. Traditionally, children are assigned to a public school according to where they live. People of means already have school choice, because they can afford to move to an area according to the schools available (i.e. where the quality of public schools is high), or they can choose to enroll their child in a private school. Parents without such means, until recently, generally had no choice of school, and had to send their child to the school assigned to them by the district, regardless of the school's quality or appropriateness for their child.... School choice means better educational opportunity, because it uses the dynamics of consumer opportunity and provider competition to drive service quality. This principle is found anywhere you look, from cars to colleges and universities, but it's largely absent in our public school system and the poor results are evident, especially in the centers of American culture – our cities. School choice programs foster parental involvement and high expectations by giving parents the option to educate their children as they see fit. It re-asserts the rights of the parent and the best interests of child over the convenience of the system, infuses accountability and quality into the system, and provides educational opportunity where none existed before... etc., etc...
un nu!
u
Latvijā dzīvo daudzas tautības, vai tāpēc Latvijas izglītībai jābūt daudztautiskai? -------------------------- Latvijā izglītība jau ir nacionālo minoritāšu valodās. Jautājums ir par to, kas piesavinās šīm skolām domāto naudu?
hehe to Eva Braun
h
nelabu niku esi izvēlējusies, Eva Braun bija Hitlera piegulētāja, nelabu galu ņēma..
hm
h
>jautājumam vai jūs latviešu valodu apguvāt Krievijā? atgriezties ar "z" nevis atgriesties ar "s".. utt. nez kāpēc komentāri šķērsām? par krievu valodu! laikam "jautājums", kurš tik ļoti aizstāv latviešu valodu, bet lieto nepareizu pareizrakstību, būs mazliet "iebraucis auzās"! Ēbela jautā, kur paliek viņas bērniem domāta nauda? Ļoti loģisks un sakarīgs jautājums? Kura skoliņa to naudu saņem? Jeb viņas bērnu nauda nogulst pašvaldības kasē un tiek izmaksāta pāris tūkstošu latu prēmijās pašvaldības izglītības un kultūras darbiniekiem par "ievērojamu ieguldījumu latviešu valodas saglabāšanā un popularizēšanā"? Ēbelai novēlējums > rakt un tikai rakt! Jo ne jau viņas konkrētā problēma ir būtiska, būtiski noskaidrot jautājumu pēc būtības, domājams var atklāties ne mazas "šmuces" ar līdzekļu sadali izglītībā!
"-"
&
Pilnīgi atbalstu ideju likvidēt krievu skolas vismaz divu iemeslu dēļ: 1. Mācoties kopējās klasēs ar krievu bērniem latviešu bērni atkal ļoti labi iemācīsies krievu valodu. 2. Krietni pieaugs krievu bērnu konkurētspēja Latvijas darba tirgū.
Eva Braun
E
Jā ,mani viņi traucē manās tēva mājās ... tad ,kad arī Tevi sāks traucēt -tad ,ja vien pietiks prata ,droši vien izvēlēsies ne tik tendenciozu niku .... Neaizmirsti pielūgt Kompartiju šovakar....
jautājums
j
Pārceļaties . Uz priekšu ! Tikai vienīgā valsts, kur valsts Jums nodrošinās izglītību krievu valodā ir Krievija ( +-Ukraina, Baltkrievija) .To ņemiet vērā pie pārcelšanās. Arī visur citur valsts nodrošina izglītību tikai valsts valodā -.Vācijā-vācu, UK-angļu, Francija-franču un tā tālāk un tā joprojām....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas