Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Reģioni grib glābt Vienotību

Vienotības reģionālo nodaļu biedri, kuri sestdien pulcējās Liepājā, izdarīja to, ko nespēja partijas valde un tās priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Pēc sakāves valdības veidošanas laikā, zaudējot premjera amatu un vēl vairākas svarīgas pozīcijas Ministru kabinetā, kā arī straujā popularitātes krituma Vienotības biedri no reģioniem ir piespieduši partiju rīkoties, lai tā varētu atgūties. Pēc viņu iniciatīvas Vienotības ārkārtas kongress no 29. oktobra, kad to plānoja sasaukt valde, visticamāk, tiks pārcelts uz vasaras sākumu – 4. jūniju.

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars Dienai sacīja, ka viedoklis par kongresa drīzāku organizēšanu ir bijis monolīts un tajā būtu jāieklausās, lai partija varētu nostabilizēties un sākt gatavoties nākamā gada pašvaldību vēlēšanām. Taču ģenerālsekretārs arī uzsvēra, ka galīgais lēmums ir jāpieņem valdei. Reģionālo nodaļu sapulce notika pēc Liepājas kolēģu iniciatīvas. Aicinājumam atsaucās tik maz cilvēku, ka viņus klātos pieminēt: Saeimas frakcijas vadītājas vietnieks Edvards Smiltēns, kā arī deputāti Ints Dālderis, Ilze Viņķele, Veiko Spolītis un Aleksejs Loskutovs no tā dēvētā sešinieka. No ministriem bija atbraucis vienīgi premjera biedrs Arvils Ašeradens. Ieradās arī Karīna Korna, kura valdē pārstāv Kurzemi. Ir jāpasaka, ka Vienotības valdē nav neviena reģionu biedra, jo tie, kuri teorētiski tos pārstāv, dzīvo un strādā Rīgā. 

Vienotības priekšsēdētāja Āboltiņa jau iepriekš informēja, ka nevarēs ierasties, jo būs ārpus valsts sen plānotā braucienā. Viņa sapulces dalībniekiem bija nosūtījusi vēstījumu, bet Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks Dienai teica, ka tā vairāk bijusi uzruna ar laba vēlējumiem, kurā nebija izteikti konkrēti priekšlikumi, kā labāk organizēt partijas darbu.

Vienotības valdes loceklis Smiltēns Dienai atzina: "Man šī sapulce deva cerību un enerģiju. Vienotība nav tikai tās fasāde, kas atgādina cirku ar drūpošām sienām. Vienotība ir vairāk nekā 2500 biedru, kuri prasīs un nepieļaus, ka Vienotība varētu iet uz leju." Smiltēns uzskata, ka lejupslīde ir sākusies līdz ar bijušā premjera Valda Dombrovska atkāpšanos – tolaik Vienotība savu premjeru atbalstīja, bet pēc viņa aiziešanas ir sākušās iekšējās cīņas. Pēc politiķa domām, Vienotības vēlētājs nekur nav pazudis, "viņš tikai ir apjucis, un viņam ir kauns".

Pašlaik kā nopietnākais nākamais partijas vadītājs tiek uzlūkots bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs, kurš varētu būt pieņemams visiem spārniem. Taču viņa praktiskā līdzdalība partijas dzīves organizēšanā tikpat kā nav redzama, viņš nebija atbraucis arī uz Liepājā notiekošo sapulci. Neoficiāli zināms, ka nodaļās jau tiek apsvērti arī citi pretendenti uz amatu. Ja Āboltiņa neatteiksies no cīņas par šo posteni, tas var apgrūtināt pārējo kandidātu iespējas.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 14.marta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas