Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Reģionu Aliansei pievienojušies vēl pieci pašvaldību vadītāji

Politiskajā partijā Reģionu Alianse ir iestājušies jauni biedri, tai skaitā pašvaldību vadītāji un ievēlētie deputāti, šobrīd partijā ir pārstāvēti 17 novadi un pilsētas,  portālam Diena.lv atzina partijas Reģionu Alianse priekšsēdētājs Andrejs Ence.Par jauniem partijas Reģionu Alianse biedriem ir kļuvuši arī vairāku Latvijas pašvaldību vadītāji, tai skaitā Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs Rihards Melgailis, Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa.

Partijai pievienojušies arī vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, tai skaitā Jūrmalas pilsētas domes deputāts Māris Dzenītis un Jelgavas pilsētas domes deputāts Dainis Liepiņš.Partijas_ Reģionu Alianse _priekšsēdētājs Andrejs Ence, kurš ir arī Babītes novada domes priekšsēdētājs, norāda, ka pēdējā meneša laikā partijā uzņemti jau 55 jauni biedri.Bez pašvaldību vadītājiem partijas Reģionu alianse biedri ir arī pašvaldību domēs ievēlētie deputāti vai amatpersonas, tai skaitā Ādažu, Garkalnes, Ķekavas, Inčukalna, Olaines, Ropažu un Stopiņu novados, kā arī Jelgavas un Jūrmalas pilsētu domes deputāti.Jau ar šībrīža pārstāvību varam būt lepni. Vai maz Latvijā ir daudz partiju, kuru biedri vada tik daudz pašvaldības. Turklāt, šis skaitlis vēl nebūt nav galējs, jo šobrīd notiek pārrunas ar vēl vairākiem reģionālajiem līderiem, stāsta Andrejs Ence.Andrejs Ence apliecina, ka darīs visu, lai izmantojot savu 21 gadu laikā gūto pašvaldības domes vadītāja pieredzi un zināšanas, realizētu mērķi apvienot Latvijas reģionālos politiskos spēkus vienotai idejai, kļūstot par ietekmīgu spēku Latvijas politikā. Mērķis veidot šo partiju kā kodolu plašai pārstāvniecībai pašvaldībās Latvijā, ir reāls un sasniedzams jau 2013. gadā, piebilst Andrejs Ence.Reģionu Alianse ir gatava uzņemties vadošo lomu reģionālo spēku konsolidācijā. Jau šobrīd tiek vestas sarunas ar Latgales, Zemgales, Kurzemes un Vidzemes pašvaldību deputātiem, vēlētāju apvienībām un vietējiem aktīvistiem par kopīgu mērķu definēšanu un spēku apvienošanu.Atgādinām, ka sākotnējais partijas nosaukums bija Rīgas apriņķa novadu apvienība (RANA), taču vēl pirms 10. Saeimas vēlēšanās partija nosaukumu mainīja uz Reģionu partija. 2009. gada pašvaldību vēlēšanās RANA guva pārsvaru desmit no divpadsmit pārstāvētajos novados.

Līdz ar pārmaiņām Latvijas politikā, interesi par pievienošanos partijai izrādīja arī citu reģionu pārstāvji, tāpēc tika nolemts mainīt nosaukumu, jo “Rīgas apriņķis” vairs nebija atbilstošs. Partijas nosaukums atkārtoti tika mainīts partijas ikgadējā kopsapulcē 2012.gada 27.aprīlī, tāpēc, lai pilnajā nosaukumā izvairītos no vārda “partija” atkārtošanās (Politiskā partija “Reģionu partija”), gan arī tāpēc, ka vārds “alianse” vairāk raksturo šī brīža tendences, jo partijai pievienojas ne tikai individuāli biedri, bet arī citu partiju reģionālās organizācijas, kā arī citas reģionālās partijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas