Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Repše ielec auto un neatbild žurnālistam

Šonedēļ Nekā personīga izdevās finanšu ministru Einaru Repši notvert pie slepenās izejas Ministru kabineta pagalmā. Ministrs no ēkas izejas burtiski ieleca savā dienesta auto un aizmuka. Raidījuma jautājumu, E.Repše pat nepaguva noklausīties. Jautājums bija par Finanšu ministrijas (FM) apsardzi.

Līdz pagājušā gada 6.februārim FM namu Smilšu ielā sargāja Finanšu policija. Ēkā atrodas ne tikai ministrija, bet arī Valsts kase un Valsts Ieņēmumu dienests. Valsts nekustamie īpašumi kā mājas apsaimniekotājs konkursā izvēlējās, ka turpmāk ēku sargās Ave Lat Sargs. Firmas piedāvātā cena esot bijusi viszemākā - 12 tūkstoši latu mēnesī.

Ave Lat Sargs vienmēr ir bijis saistīts ar Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli. Tās īpašnieki ir firma, kas pieder A.Šķēles biznesa partneriem, kā arī Kristiānai Lībanei-Šķēlei un Andra Šķēles meitām, norādīja raidījums. Ave Lat Sargs vienīgā amatpersona ir Leonīds Krongorns. Viņa brālis Harijs Krongorns par krāpšanu un naudas atmazgāšanu apsūdzēts tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā, kurā nesen bija jāliecina arī Šķēlem. Kad pirms gada E.Repše uzzināja par bijušā ministra Ata Slaktera laikā „sarūpēto mantojumu”, jaunais finanšu ministrs Nekā Personīga solīja, ka viņš rīkosies.

Šopavasar beidzās ar Ave Lat Sargs noslēgtais līgums un nekustamie īpašumi sludināja jaunu konkursu. Tajā uzvarēja cita firma – Strēlnieks – B. Darbiniekiem bija jāiegūst speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam. Pēc līguma noslēgšanas atklājās, ka šāda pielaide ir tikai vienam firmas – apsargam un līgumu ar firmu nācās lauzt.

E.Repšes vadīto ministriju atkal sargā ar A.Šķēles ģimeni saistītā firma, secināja Nekā personīga. Ja iepriekšējā reizē vēl A.Slaktera laikā Ave Lat Sargs par savu darbu saņēma 12 000 latu mēnesī, tad šobrīd summa ir uz pusi sarukusi – 6423 lati. Līgums noslēgts līdz nākamā gada augustam.

 Interesējoties par privāto apsardzes firmu ienākšanu valsts struktūrās, Nekā personīga arī uzzinājis, ka Ave Lat Sargs sākusi apsargāt vēl kādu ar E.Repšes vadītās ministrijas iestādi – tā ir Finanšu policija. Uz jautājumu, kāpēc arī galvenos finanšu „mahinatoru” ķērājus apsargā tieši šī privātkompānija, Finanšu policijas priekšniecība – Valsts Ieņēmumu dienests, neatbild. VID atklāj vien to, ka šogad apsardzes pakalpojumiem jau iztērējis 253 063,52 latu, vēstīja Nekā personīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

Dombrovskis skaidrojas par Repši: nerunā ar presi, jo nekandidē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas