Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Repše: Jakāns musināja VID darbiniekus

Atstādinātais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors ne tikai pats atteicās pildīt likumīgus finanšu ministra rīkojumus, bet arī musināja citus VID darbiniekus atteikties no šādu rīkojumu pildīšanas. To piektdien pirms Ministru kabineta ārkārtas sēdes, kurā tiks lemts par Nellijas Jezdakovas iecelšanu par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju, paziņoja finanšu ministrs Einars Repše (Jaunais laiks).

E.Repše piektdien atstādināja visus VID struktūrvienību vadītājus, kurus laikā no 15. līdz 19. oktobrim ar saviem rīkojumiem bija iecēlis Dz.Jakāns, kurš struktūrvienību vadītāju kandidatūras nebija saskaņojis ar finanšu ministru. E.Repše _db.lv _stāstīja, ka šis ir viens no iemesliem, kādēļ valdībai steidzami jāizlemj jautājums par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja iecelšanu, jo, lai pienākuma izpildītājs iegūtu tiesības parakstīt dokumentus, viņam ir nepieciešams Ministru kabineta mandāts.

Finanšu ministrija uzskata, ka VID turpina būt rīcības spējīga. FM pārstāvis Aleksis Jarockis informē, ka Dz. Jakāns ir kavējies ar reorganizāciju. Bija plānots, ka pretendentu atlase uz ģenerāldirektora vietnieka un Nodokļu uzskaites un piedziņas pārvaldes direktora amata vietu tiks uzsākta sākot ar 10. septembri, savukārt atlase uz ģenerāldirektora vietnieka un Muitas pārvaldes direktora amata vietu 6.oktobrī. "Neskatoties uz to, ka pats Jakāna kungs bija iesniedzis ministram šādu VID struktūras ieviešanas laika grafiku, turklāt pēc diviem ministra rīkojumiem nekavējoties veikt visas darbības, lai izsludinātu konkursus uz VID ģenerāldirektora vietnieku amatiem – tas netika izdarīts,"  Dz.Jakāna atstādināšanas iemeslus nosauca A.Jarockis.

Tostarp šodien tika atcelts lēmums par ģenerāldirektora vietnieka Vladimira Vaškeviča iecelšanu jaunizveidotās Administratīvās pārvaldes direktora amatā. Dz.Jakāns 15.oktobrī bija parakstījis virkni rīkojumu, arī par vairāku VID amatpersonu iecelšanu struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku posteņos.

Bez Vaskeviča atpakaļ savos iepriekšējos amatos pārcelti arī citi vadītāji - Kaspars Čerņeckis, kuru Jakāns iecēla Iekšējā audita pārvaldes direktora amatā. No Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes direktora amata atcelta Inga Brutāne, no Nodokļu kontroles pārvaldes direktora amata atcelts Aigars Undzēns, no nodokļu maksātāju konsultāciju pārvaldes direktora amatā atelts Uģis Muskovs, no Muitas auditu pārvaldes direktora amatā atcelts Viktors Liepiņš, no Sabiedrisko attiecību daļas priekšnieka amatā atcelta Agnese Grīnberga, no  Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā atcelts Ēriks Zaļenieks, no lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktora amatā atcelta Nelija Jezdakova, bet no galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietas izpildītājas amata atcelta Inese Bahanovska.

Šodien valdības sēdē jautājumā par VID šefu varētu būt diskusijas - tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) atzīst, ka viņam trūkst informācijas par notikušo, bet laikraksts Diena vēsta, ka koalīcijā Jakāna nomaiņai nav atbalsta. “Tās ir personīga rakstura problēmas,” teica TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Vents Armands Krauklis. Arī zaļo zemnieku līderis Augusts Brigmanis pauda pārliecību, ka tik radikāls solis nebūtu pamatots. “Brīdī, kad mums ir ļoti svarīga veiksmīga nodokļu iekasēšana, atstāt dienestu bez vadības būtu riskants solis.”

(papildināta ar Repšes teikto pirms MK sēdes)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas