Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Repše: nākamgad izdevumi būs jāmazina vēl vairāk

Kaut arī dažas ministrijas ir paudušas, ka to finanšu samazinājums ir maksimāli tuvu iespējamajam, nākamgad izdevumus nāksies samazināt vēl vairāk, tā ceturtdien finanšu ministrs Einars Repše (JL) sacīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā. "Ja negribam būt pilnīgi atkarīgi no aizdevējiem, budžeta deficīts jāsamazina līdz līmenim, kad varam sevi uzturēt," viņš sacīja.

Kā vēsta aģentūra LETA, ministrs pauda pārliecību, ka Latvija spēs atmaksāt starptautisko aizdevumu, ja tiks pieņemti budžeta grozījumi un veikti taupības pasākumi. "Ja pieņemam budžeta grozījumus, kuri ir saskaņoti ar Starptautisko Valūtas fondu, problēmas Valsts kasei ar likviditāti neradīsies," E.Repše stingri kliedēja bijušā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) bažas, ka jau vasarā Valsts kase varētu nespēt pildīt maksājumus.

Tomēr ministrs atzina, ka arī bankas valstij ne bez bažām aizdod naudu pret parādzīmēm, jo bažījas par valsts maksātspēju, kas ir vēl viens iemesls, lai, pieņemot budžeta grozījumus, pierādītu ka valsts tiek kontrolēta. Pēc grozījumu pieņemšanas banku kreditēšana arī privātajam sektoram būs pieejamāka, jo pašreiz ir apdraudēta Eiropas Savienības fondu apguve, kur bankas nefinansē projektus, pat ja tiem piešķirtas valsts garantijas, klāstīja E.Repše.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas