Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Repše: progresīvais nodoklis noņemts no dienaskārtības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jukums
J
Diemžēl divkāršā jūga - ekonomiskā un nacionālā (nu jau pat varētu teikt - trīskāršā, Briseles dēļ) Latvijā vēl joprojām ir spēkā. Vismaz, minimums kā drauds krievu jūgs darbojas vēl joprojām un uz tā spēlē, it kā, nacionālās partijas izmantojot saukli : ja neļausiet mums zagt, uzturēt šeit sociālo netaisnību..., tad nāks viņi (krievi). Un vēl joprojām šis drauds nostrādā, lai gan daži politikāņi, it īpaši no, tā saucamās, Tautas partijas, pēc vēlēšanām izskatījās stipri apjukuši. Un top dažādi aicinājumi (Lagzdiņš u.c.) apvienot latviskas partijas, tikai tas tiek darīts ar ļoti savtīgu mērķi - vēl paturpināt līdzšinējo, valstij postu nesošo politiku. Un man nav precīzas atbildes uz jautājumu vai viņi tiešām reāli apzinās (mafijas krustēvi amerikā paši sevi uzskata par labdariem - fakts) savas rīcības sekas, vai viņi tiešām reāli saprot, ka tieši viņi (politikāņi no LC, tā saucamās, TP, diemžēl, arī tēvzemieši, šleseristi, nedaudz mazāk zemnieki u.c.) ir tie, kuri ir iegrūduši Latviju šajā postā. Visticamāk, viņi sevi mierina ar tāda tipa domām, ka "man jau pietiks", "tā dara visi", "drusku pazagšu lai nodrošinātu sevi un savējos un tad jau parūpēsimies par pārējiem" utt Pirmais solis ko mēs varam darīt ir nejaukt terminoloģiju - partiju iedalījumu labējās un kreisās pēc nacionālās pazīmes, bet gan pēc viņu piekoptās sociāli - ekonomiskās politikas. Tieši šī jēdzienu putrošana ir ļoti izdevīga valdošajai kliķei, jo dezorientē vēlētāju. Un te nu man vispirms jāvēršas pie žurnālistiem ar lūgumu lietot pareizu partiju iedalījumu, nevis pakļauties šai putorošanai. varbūt mazliet juceklīgi sanāca, bet, ceru, ka sapratīsiet...
žoržs
ž
Gribētu zināt, vai vis tie, kas te bļauj pēc progresīvā nodokļa vēlēšanās ir konsekventi balsojuši par sociāldemokrātiem vai kādiem citiem kreisajiem spēkiem? Ja nē, tad kāpēc jūs cerat, ka labēja valdība gribētu pieņemt šādu nodokli - kreisajām idejām latvijā taču atbalsts visia vārgs.
uldis
u
Kamēr vēl no pensionāriem un bērniem ir ko ņemt,progresīvais nodoklis nav aktuāls.
Karamba
K
Nu bet, te jau viena blogotāja, škiet Sloka, vai kādu dienu iepriekš. .pamatoti atainoja to kopējo bildi- viss, kas likumdošanas jomā Eiropas valstīs jau sen ieviests un lieliski darbojas, pie mums tik dēvēts, jeb iebarots, par grūti administrējamu, sarežītu, neefektīvu, utml. Ar vienu mērķi- saglabāt esošo lietu kārtību. Kā Ivariņš savlaik sāka liet čugunu ,tā centīgie sekotāji to turpina.Un kas amizanti, Eiropā dzīvojošie pilntiesīgie pilsoņi latvji aizvien labprāt notic, ka aizžogotie bosu ciematiņi ar kalašņikiem bruņotu sardzi, paralēli 90% pilsoņiem iznīkstot pie balandas zupas- tā arī ir tā sen ilgotā Brīvā Latvija.Man jau šķiet, ka tiekam diezgan smagi mānīti. :)
es
e
Attīstītās valstīs progresīvais ir sākot no lielām summām, t.i. 29 000 SEK, piemēram Zviedrijā, kas ir pēc pašreizējā kursa ap 2000 LS mēnesī. Nu Latvijai varētu sākt ar 1200 vai tml. bet ne jau zemāk. Un vēl - visi taču momentā pārformētos uz aploksnēm. Tāpēc jau šo ideju atcēla, jo diemžēl krāpties ar nodokļiem mūsu valstī ir nevis negods, bet gods.
lasItāja
l
Galīgs idiotisms! Saprotams, ka cilvēkam, kam alga ir 300 ls. mēnesī, 20% pazeminājums nozīmē daudz vairāk, kā tam, kas lepojās ar pāris taukšķiem mēnesī. Visās attīstītās valstīs progresīvais nodoklis ir ievests.
žoržs
ž
Nu ko var gaudot par to progresīvo nodokli. Vai jūs tiešām gribat, lai nodoklis saņemot 300Ls būtu lielāks, nekā, ja saņemat 200Ls? un pie 500Ls lielāks nekā pie 300? un pie 1000 - vēl lielāks? Cik no jums gaudotājiem vispār ir godīgi visu nodokļu maksātāji? 90.gados atteikšanās no ši nodokļa bija saprotama un likumsakarīga, ja gribēja panākt strauju ekonomikas augšupeju, piesaistot investīcijas. Un arī tagad Latvijai vajag investīcijas, tāpēc tas progresīvais nodoklis var pagaidīt. Cita lieta, ka gan 90., gan tagad jau esošie nodokļi nemaz netiek iekasēti - ja to nevar nodrošināt, tad lielas jēgas ar valstij nav.
es pati
e
Dranķi!!!!
Grābeklis
G
Valsts ir atmesta 1991 gada līmenī. 20 gadus esam kārpījušies uz vietas. Sāksim atkal visu no sākuma. Cerams ka zaglīgā tautiņa pie Baltijas jūras būš aizvadītajos gados kaut ko iemācījusies un sapratusi. Jā ne - pēc 20 gadiem kāpsim atkal uz tā paša grābekļa.
Taisnīgums.
T
Nu pareizi, nevar tak partiju bonzu un sponsoru ienākumus mazināt. Cik simtus tūkstošu par dividendēm turpina saņemt Parex bankas izputinātāji Kargins un Krasovickis.??? TĀPĒC nedrīkst uzlikt nodokļus dividendēm un citiem ienākumiem no kapitāla.!!!
.
.
beidzot vēl kāds domā tāpat kā es :)
who cares
w
"Progresīvais (taisnīgais)" === :) Progresīvais ne tuvu nav taisnīgs. Tas ir solidārs (kam vairāk, padalās ar tiem, kam mazāk). Taisnīga ir vienāda "desmitā tiesa" no visiem. Netaisnība nepastāv tajā, ka viens saņem vairāk, bet otrs mazāk. Netaisnība varētu pastāvēt tajā, ka otrējam nav bijušas iespējas kļūt par tādu, kas saņemtu vairāk.
es
e
Nu latviešiem nekas nav labi. Kad solījas progresīvo, tad visi gānījās. Kad noņēma, tad atkal dusmīgi. Bet problēma mūsu valstī ir regulārā 20 gadus ieielugusī zagšana. Augšējās aprindas zaga cita līmenī, bet mazie gariņi, saņemot aplokšņu algas, un tagad citi - saņemot bezdarbnieka pabalstu un vēl algu aploksnē. Ka tikai nozagt no valsts. Bet valsts nebija bezgalīga, un sabruka. Mēs gribam labklāijību kā Zviedrijā, bet tur maksā 55% nodokli un neviens pat neiedomājas krāpties. Cītīgi maksā, un ir nauda medicīnai, skolām, bērnu dārziem, perfektiem ceļiem, kultūrai ut.t. Bet mēs katrs zinām kādus cilvēkus, kas saņem naudu aploksnē. Piemēram, mana friziere Kolonnā, kas ir it kā liela un bagāta firma, arī saņem algu aplosnē. Un arī progresīvais nebūtu sanācis, jo Latvija vēl vairāk ieslīgtu ēnu ekonomikā. Es neiešu piketā, jo pirmo reizi pēc ilga laika man ir sajūta, ka valdībā nav totālie muļķi, ka kaut kas uzlabojas, ka varbūt izstrēbsim tos TP savārītos sūdus un šlesera gāzi grīdā sekas. Tā kā - esiet optimisti!!!
nn
n
kapitaala pieauguma nodoklis un nek.iip. nodoklis ekskluziviem majokliem nekaitees ekonomikai !
Zaiga
Z
Nesaprotu, kāpēc tāda bijība pret resno galu. Ne jau uzņēumi maksās to prog. ienākuma nodokli, bet bagātnieki, sākot no kādiem 1300 Ls mēnesī. Tā ir visur pasaulē, kāda problēma? Tas neies cauri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas