Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Repšes biedrības sapulces apmeklējuši Ozols, Dūklavs un Gobzems

Vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki - Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols, advokāts Aldis Gobzems (savulaik Sabiedrība citai politikai), uzņēmējs Emīls Jakrins (TB/LNNK),  bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) vairākkārtīgi apmeklējuši tā dēvētās Repšes biedrības (Latvijas attīstībai) sapulces, ziņo portāls pietiek.

com. Līdz partijas oficiālai dibināšanai plāno atsijāt aptuveni 200 "izcilu līderu", kas ir minimālais politisko partiju likumā noteiktais cilvēku skaits politiskās organizācijas dibināšanai.Jaunās partijas potenciālo dibinātāju atlasīšana notiekot, arī izmantojot biedrības iknedēļas sapulces, kurās ar pieaicinātu nozaru autoritāšu piedalīšanos tiek diskutēts par konkrētām tēmām, atsijājot idejas topošajai programmai. E. Jakrins pietiek.com apstiprinājis, ka jau pirms kāda laika iestājies biedrībā, un neizslēdz, ka tās sastāvā, ja uz biedrības bāzes taps partija, varētu atgriezties politikā. Tā kā biedrības formāts atļaujot vienlaikus palikt arī TB/LNNK rindās, E. Jakrins no tēvzemiešiem vēl neesot izstājies, uz to viņu neesot mudinājis arī partijas līderis Roberts Zīle, ar kuru nesen par to runāts. E.Jakrina tēvs Leons Jakrins ir viens no dāsniem tēvzemiešu ziedotājiem, kas oficiālas summas savulaik pārskaitījis arī Jaunajam laikam, ziņo portāls. Advokāts A.Gobzems, lai gan arī viņu pietiek.com avoti minējuši kā stabilu Repšes biedrības dalībnieku, uzsvēra, ka viņa mērķis esot nevis iesaistīties politikā un kandidēt vēlēšanās, bet turpināt advokāta praksi. Savas attiecības ar Repšes biedrību A.Gobzems noreducēja līdz tam, ka pazīst tās dibinātājus un ir ar viņiem dalījies savā redzējumā par valsts attīstību."Nav jēgas noliegt - es ļoti labi pazīstu un man ir ļoti labas attiecības ar attiecīgajiem cilvēkiem. Man ir daudzas idejas, kā redzu valsts attīstību, un es tās nekautrējos paust, bet mani neviens neaicina stāties partijā," uzsvēra advokāts.

To, ka "nekur nestāšos un neesmu ieinteresēts", kategoriski uzsvēra arī Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošās Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols. Viņu uz biedrības sanāksmi Repše esot uzaicinājis kā ekspertu Eiropas Savienības struktūrfondu apguvē, par ko A. Ozols arī dalījies.  LIAA direktors tikai nupat ir saņēmis amatam nepieciešamo pielaidi valsts noslēpumam un varētu būt sajuties drošs attiecībās ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu (Reformu partija), kura nomaiņā būtu ieinteresēti atsevišķi E.Repšes biedrības miljonāri.

Bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) arī nenoliedza, ka kā autoritāte lauksaimniecības politikā bijis uzaicināts uz Repšes biedrības sapulci. Viņam piezvanījis viens no biedrības dibinātājiem Edgars Jaunups. "Es neesmu ne domubiedrs, ne aktīvists. Nekādus priekšlikumus neesmu saņēmis, bet, ja arī saņemtu, ZZS neesmu plānojis pamest,"  norādīja J.Dūklavs.

Tā dēvētajā Repšes biedrībā sapulcināti līdz šim par Vienotības idejiskajiem un finansiālajiem atbalstītājiem uzskatīti uzņēmēji. Starp viņiem minams baņķieris Valērijs Belokoņs, mežrūpniecības uzņēmuma Pata AB īpašnieks Uldis Mierkalns, biodegvielas ražotāja Jaunpagasts Plus lielākais īpašnieks Donāts Vaitaitis, Ventspils tranzītbiznesā ietekmīgais miljonārs Olafs Berķis. Starp dibinātājiem ir arī reklāmas aģentūras McCann Erickson Riga īpašnieks un vairāku pēdējo Vienotības priekšvēlēšanu kampaņu izstrādātājs Ainārs Ščipčinskis, ziņu aģentūras LETA līdzīpašnieks Agris Strautnieks un bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas