Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Režisore Ilona Brūvere iestājas LSDSP

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Debets
D
A-ū! Kur esiet gudrie, labie, talantīgie', kāpēc esiet tik mazaktīvi, nāciet un stājieties blakus Ilonai! Esat gudri tikai anonīmi noriet cilvēkus? Sociāldemokrātiem, t.i. kreisajiem jau sen bija laiks iznākt uz skatuves, savādāk tur tikai tādas vecenes kā Ulrika vien pa priekšu grozījās !
Delta
D
gudri cilvēki pievienojas LSDSP, tas ir labi. Zinu Ilonu - ļoti gudra un godīga!
projekti
p
Labi, ka politikā iet režisore/žurnāliste. Sliktāk, ka tikai viņa viena. Citi? Pārāk labi, lai darbotos?
Roze
R
Partijas mājaslapā, protams. Tur ir tāda sadaļa - kā iestāties.
guncis
g
Vai nu tu esi provokātors, vai arī vienkārši nejēga, kas pat pašos pamatos nespēj uztvert progresīvās nodokļu sistēmas principu.
MK
M
Atis Lejiņš, Brūvere, tad vēl bija viena literāte....vai sociāldemokrātija Latvijā beidzot atdzimst?! kur var dabūt LSDSP partijas anketu?!
versija
v
Inflāciju lielā mērā stimulē tas, ka darbaspēks ir pārspīlēti aplikts ar nodokli, nav progresīvā nodokļa un tas, ka importa cenas ceļas. Kā jau teicu, ja nekustamā īpašuma burbulis apstāsies, tas palīdzēs izārstēt inflāciju mājokļu cenās, taču, ārvalstu aizdevumiem samazinoties, pieaugs spiediens uz valūtu. Ja valūtas vērtība kritīsies, pieaugs importa cenas. Tas var novest pie apburtā loka. Es neredzu, ko vēl valdība var darīt, izņemot padarīt nodokļu sistēmu mazāk apgrūtinošu. Inflāciju var apspiest, vairāk ražojot, nevis veicinot spekulēšanu. Bez patstāvīgas ražošanas, ko stimulētu tai draudzīga nodokļu sistēma, Latvija galu galā var pārvērsties par tādu tūristu izklaides vietu kā Karību salas - tā kļūtu par Baltijas Jamaiku. Šādai ekonomikai vajadzīga tikai zeme, ēkas, kur tūristiem apmesties, un globāla mēroga iepirkšanās centri ar pasaulē populārajiem brendiem. Bet šādai ekonomikai cilvēki nav vajadzīgi. Tās darbaspēks emigrēs uz valstīm, kuras neīsteno šādu neoliberālu politiku.
versija
v
ASV radās progresīva reformu kustība, kas stimulēja ražošanu un strādājošo algu līmeņa celšanos. Amerikāņu ekonomiskā skola mācīja, ka labi apmaksāts darbaspēks ir arī augsti produktīvs darbaspēks. Augstāks darba ražīgums prasīja labāku izglītību, labāku uzturu un dzīves apstākļus, kvalitatīvu valsts veselības aprūpi un lielas valdības investīcijas infrastruktūrā. Komunālos pakalpojumus regulēja, lai tos būtu iespējams saņemt par zemu cenu, un tas arī veicinātu noieta tirgu pašmāju precēm. Amerikāņu patēriņš, produktivitāte un eksports pieauga vienlaikus. Šādos apstākļos Latvijas darbaspēks nevar konkurēt ar Rietumu darbaspēku, kaut arī tas ir daudz labāk apmaksāts. Bez atbilstošas nodokļu bāzes Latvijas valdībai nav iespēju uzcelt Rietumiem līdzvērtīgu infrastruktūru, kas nepieciešama cenu konkurētspējai. Rietumos publiskā sektora vajadzības finansē, apliekot ar nodokli zemi un bagātības. Nodokļu sloga atstāšana uz darbaspēka pleciem rada bezdarbu un nespēju attīstīt ražošanu, kas apmierinātu pieprasījumu pat vietējā tirgū.
versija
v
te izvilkums no viena rakstina: reti kurš latvietis apzinās, cik radikāla ir jūsu nodokļu likumdošana. Tā ir unikāla postpadomju valstīm. Tā vietā, lai radītu rietumiem līdzīgu ekonomiku, Latvija ir radījusi padomju komunisma radikālo pretstatu. Par šādu pasauli cīnījās Eiropas feodālisti, lai viņu nekustamais īpašums tiktu atbrīvots no nodokļiem. Komunisma laikā īpašumu nacionalizēja un valsts iekasēja sev ienākumus no tā. Taču bez brīvā tirgus šī neefektīvā saimniekošana radīja smagu birokrātisko virstēriņu. Pēc 1991.gada gandrīz visas postpadomju valstis apvērsa šo politiku. Privatizēja gandrīz visu īpašumu, taču reti kad aplika to ar nodokli. Viss nodokļu slogs tika pārlikts uz darbaspēku. Krievijas valsts gan spēja uzlikt nomas maksas par savu resursu - naftas, gāzes, niķeļa izmantošanu. Ar to arī skaidrojams, kāpēc šais valstīs ir nekustamo īpašumu burbuļi. To radīja apstāklis, ka zeme tika atbrīvota no nodokļiem, ļaujot brīvi pieejamam kredītam uzaudzēt tās cenu. Darbaspēka aplikšana ar nodokļiem sadārdzina to, mazinot paša darbaspēka un tā radīto preču konkurētspēju. Šo sadārdzinājumu uz saviem pleciem iznes darba devēji, kuri ir spiesti maksāt lielākas algas. Šāda politika nav proindustriāla un tāpat nav prokapitālistiska. Tā ir atkāpšanās atpakaļ pirmskapitālistiskajās ekonomikas formās, radot rantjē sabiedrību, kura var izdzīvot bez lielas ražošanas vai nodarbinātības.
versija
v
jau 3. reizi tavi argumenti ir vienkarsi personiga kengasanas, tapec soreiz komentars tev pasam: skiet ka tava problema ir tas, kas iedomajies ka vienmer esi paraks par parejiem, kam kaut kads parametrs ir savadaks. ta nav vieda cilveka pazime. bet iesp tev nav kas pasaka ka esi pasparliecinats nezinitis, kas nezina ka tads ir. es reiz - agra jauniab biju tikpat kategorisk, bet dzive, pieredze un jaunas zinanasanas par pasauli, spekiem kas to vada, vestures un makroekonomikas petisana, un zinama cilveciba (galu gala!) dazreiz atver acis. novelu tev to.
kokers
k
interesanti, ko brūvere pazaudējusi nogrimušā kuģī... ?!
jautrais
j
Nu uzacis gan butu jamaina! Tas ir reali stulbas!
lauķe
l
Nu nekādi nespēju iedomāties talantīgo savdabi Ilonu bļaustīgu vecu lielībnieku barā! Quo vadis, Ilona?????????
briivi sveiks!
b
Latvijai ir vajadziiga speeciiga kreisi, sociaali orienteeta partija, kaa pretspeeks daudzajaam labeeji-liberaalajaam partijaam.Varbuut Latvijas tauta reiz buus atbriivojusies no iluuzijas,ka plutokraatiskaas ideologijas neseeji,buus tie,kas speej Latvijas tautai nodroshinaat labklaajiibu. Latvijaa nav politiskaa liidzsvara.
Paija
P
Jā, šī ir dāma, kurai patīk zīmēt uzacis uz pieres. Novēlu , lai vienmēr veicas uzvilkt identiski līdzīgus puslokus. Starp citu paskatoties dienas saiti par slavenību mājokļiem, jāatzīst, ka Brūveres mājoklis man patika vislabāk kā oriģinālākais. faktiski man patīk Brūveres krāsu izjūta ļoti, ļoti... Lai veicas politikā norīt daudzus krupjus, saglabājot smaidu sejā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas