Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Režisors Nords no restorāniem bēdzis nesamaksājot, tā gatavojoties jaunai filmai

Jaunais režisors Jānis Nords, kurš Londonā aizturēts par bēgšanu no restorāna nesamaksājot, šādi gatavojies savai jaunajai filmai, teikts Norda kolēģu - filmu studijas "Tanka" izplatītajā paziņojumā.

Filmu studijas pārstāve Sanita Grīna informē, ka notikumi Londonā esot saistīti ar izpētes un sagatavošanās procesu Norda topošajai pilnmetrāžas filmai "Pēdējās dienas". 

Šī filma vēstīšot par cilvēku, kuram slimības dēļ atlicis dzīvot pāris nedēļas. Filmas varonis ieradīšoties svešā pilsētā un ļausies "bīstamai romantiskai avantūrai, pārkāpjot sevis paša un sabiedrības uzliktās robežas". Vairāku ekskluzīvu restorānu apmeklējumi esot daļa no topošās filmas sižeta. 

"Izpētes materiāla apkopošanā savām filmām Jānim nekad nav pieticis ar standarta metodēm. Gatavojoties filmas "Amatieris" uzņemšanai, Jānis Nords, apzināti riskējot, iekļuva Rīgas narkodīleru pasaulē un rada iespēju tikties ar vairākiem policijas meklētiem narkobiznesa darboņiem - uzzinot reālistiskas detaļas par šī biznesa aizkulisēm tieši no pirmavota. Rezultātā tapa spoža un pārliecinoša debijas filma. Arī strādājot pie filmas "Seržanta Lapiņa atgriešanās", Jānis mūs pārsteidza ar ļoti rūpīgu un bieži neordināru pieeju izpētes procesam," teikts "Tanka" izplatītajā paziņojumā. 

Kā uzsver filmu studijas pārstāvji, savu varoņu pieredzes izdzīvošana uz savas ādas pasaules kinematogrāfā nav nekas jauns. "To ir darījuši simtiem aktieru un režisoru. Daudzi no viņiem ir izmantojuši radikālas, bezkompromisu metodes. Tomēr tas tiek darīts ar vienu vienīgu mērķi - ticamu un emocionāli patiesu kinofilmu radīšanu. Viens no ekstrēmākajiem piemēriem ir režisora Harmonija Korīna projekts "Cīņa" (Fight), kur režisors dažādos bāros provocēja kautiņus ar potenciāli visnežēlīgākajiem pretiniekiem. Notiekošo slepeni filmēja un nofilmētais materiāls tika iekļauts filmā. Rezultāts šādam eksperimentam bija ne vien smagas traumas un slimnīcās pavadīti mēneši, bet arī policijas apsūdzības." 

"Londonas notikumu nianses, kas aprakstītas presē, liek domāt, ka Jānis "izdzīvo uz savas ādas" topošās filmas notikumus. Piemēram, rezervējot galdiņu restorānā uz Arsēna Lupēna vārda, kas ir slavens franču "zaglis-džentlmenis", daudzu romānu un kinofilmu varonis, vai veicot citas azartiskai spēlei, bet ne savtīgam noziegumam raksturīgas darbības. 

Ziņa par Jāņa Norda rīcību mūs pārsteidza, taču esam pārliecināti, ka Londonā viņu vadījusi nepieciešamība maksimāli tieši un precīzi iedziļināties topošā scenārija apstākļos. No iekšpuses saprast noziegumu, tā motīvus un detaļas, izjust bailes un spriedzi. Un, iespējams, piedzīvot pieķeršanu, kaunu, sodu un zākāšanu. Labi pazīstot Jāņa raksturu, viņa maksimālismu un spēju bez kompromisiem iesākto paveikt līdz galam, varam secināt, ka šoreiz azarts un principialitāte viņu aizveduši par tālu. Ja robeža starp daiļradi un realitāti tiek pārkāpta šādā veidā, mērķis līdzekļus vairs neattaisno. Tomēr mēs zinām un gribam uzsvērt, ka viņa rīcības pamatā ir radoša pārgalvība un vēlme izveidot pārliecinošu filmu," raksta studijas pārstāvji. 

Jau ziņots, ka, saskaņā ar britu mediju vēstīto, Londonā aizturēts 27 gadus vecais Jānis Nords par bēgšanu no restorāniem, nesamaksājot.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas