Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Riekstiņš prasīs Krievijai skaidrību par ielūgumu Zatleram uz 9.maiju

Bez ielūguma Valsts prezidents uz ārvalstīm brauc tikai atvaļinājumā, tāpēc Ārlietu ministrija lūgs Krievijas pusi ieviest skaidrību ar ielūgumu 9.maija Uzvaras svinībās, šorīt Latvijas radio sacīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).  Viņš norādīja, ka Krievijas Federācija ir valsts, kas labi zina protokolārās normas, bet šobrīd nevar runāt ne par rakstisku, ne par mutisku ielūgumu.

“Jāsaprot, ka tāda ranga amatpersonas [valsts prezidents] bez ielūguma var braukt tikai atvaļinājumā, nekādā citā veidā uz citu valsti bez uzaicinājuma nebrauc. Ielūgums ir svarīgs, lai tās valsts pārstāvjiem būtu pilnīga skaidrība, ka prezidents tiek uzņemts atbilstošā līmenī. Būs nepieciešams Krievijas pusei ieviest skaidrību, vai tad viņi vēlas redzēt Latvijas prezidentu pie sevis, vai nē. Mans viedoklis - ja oficiāls ielūgums no Krievijas puses tiktu pausts, Ārlietu ministrija rekomendēs braukt.”

Viņš minēja, ka ielūgums var būt arī mutisks, piemēram, Krievijas vēstniekam ierodoties audiencē Ārlietu ministrijā vai pie Valsts prezidenta. M.Riekstiņš norādīja, ka šobrīd Krievijas vēstnieks paudis, ka daži tiks aicināti, bet no dažiem gaida, ka pieteiksies paši. “Ja to varēs interpretēt, ka ielūguma nav, Valsts prezidentam nāksies pieņemt lēmumu, bet šobrīd ir vēl pietiekami ilgs laiks līdz maijam, lai spētu diplomātiskā līmenī skaidrību ieviest,” viņš sacīja intervijā radio.

Valsts prezidents Valdis Zatlers nesaņems oficiālu ielūgumu uz Uzvaras dienas svinībām Maskavā, taču viņš ir gaidīts viesis, iepriekš izteicās Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Pēc viņa teiktā oficiāli ielūgumi nosūtīti vien atsevišķām NVS valstīm, kuras kopā ar Krieviju cīnījās un uzvarēja nacistisko Vāciju. "Visām pārējām valstīm Krievija oficiālus ielūgumus nesūta un saka: mēs svinēsim, kurš ir gatavs kopā ar mums svinēt lielo Uzvaras dienu pār fašismu, mēs esam priecīgi jūs redzēt," teica diplomāts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas