Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgā janvāris bez atkušņiem pirmo reizi gandrīz 70 gadu laikā

Rīgā un lielā Latvijas daļā janvāris būs aizvadīts bez atkušņiem, gaisa temperatūra visu mēnesi saglabājusies zem nulles, un tā Rīgā nav bijis vismaz 68 gadus, liecina aģentūras BNS apkopotā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Lai arī cik bargs sals Latviju piemeklē janvārī, parasti ir kaut viena vai vairākas dienas ar atkušņiem, kad gaisa temperatūra paceļas virs nulles.

Arī 1996.gada janvārī valdīja ilgstošs, bet ne tik stiprs sals kā šogad. Dažas dienas jūras piekrastē gaisa temperatūra sasniedza +1 grādu, arī Rīgā togad 13.janvārī gaisa temperatūra paaugstinājās dažas grāda desmitdaļas virs nulles. Pat vidējās gaisa temperatūras ziņā visaukstākajā janvārī Latvijas vēsturē - 1987.gadā - pēc ilgstoša un ļoti stipra sala mēneša beigās bija divas dienas ar nelielu atkusni līdz +1..+2 grādiem.

Otrs aukstākais janvāris Latvijas vēsturē, salīdzinot mēneša vidējo gaisa temperatūru, bija 1942.gadā, taču aģentūrai BNS nav pieejama detalizētāka informācija par ikdienas novērojumiem, tāpēc pieļaujams, ka toreiz Rīgā janvāris pagāja bez atkušņiem. Līdz ar to šā gada janvāris ir pirmais bez atkušņiem pēdējo 68 gadu laikā, bet, iespējams, pat ilgākā laika posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas