Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Rimšēvičs: Šķēle stāsta pasakas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
islandsons
i
kads ir aizbraucis uz Islandi un parunajis ar vienkarso cilveku, ka sis tagad jutas, cik ir pasnavibu izdarisusi utt. Tak nav ko spriedelet, Islande nav aiz kalniem...
nn
n
lietot vardu "devalvacija" ir tendenciozi... nedz islande, nedz polija nedz krievija savu valuutu nedevalveeja.. tas vienkarsi nemeginaja uztureet kursu liimeni, kas neatbilst ekonomiskai situacijai... fikseta kursa politika ir kluuda kops latvija iestajas ES... pec 10 gadiem baltijas valstu krahs buus makroekonomikas macibgramatu klasisks negatiivais piemeers...
Juris
J
Latvijas Bankai vajadzētu jau sākt domāt par vispārēju banku nacionalizāciju..........
zigis
z
Skaidrs,ka ar lata devalvaciju tadi "skelisti"grib krietni nopelnit.Tapat ka ar privatizacijas sertifikatiem.
!
!
Skele ir noziedznieks,zaglis un nelietis,tads lai ari klepo talak,veseliba cupaa,ar ko ari Dievs vinu ir nosodijis.
?
?
tas vien,ka shkeele 3x buudams premjers,neprata padariit lv ekonomiku stabilu,norada,ka aiz vinja murmuleejumiem sleepjas tikai materiaalas intereses.nemuzjam neaizmirsiishu to jaungada,uzrunu,kuraa vinsh visiem lika naatres plaut.afeerists no viena gala liidz otram..............
ciniķis
c
Ja nu kāds stāsta pasakas, tad tas ir tieši Rimšēvics. Viņš kaut ko tur stāsta par finanšu sistēmas stabilitāti un investoru uzticību, laikā, kad reitingu aģentūras šo uzticību samazina līdz miskastes līmenim BB+, kas nozīmē, ka te nekādu perspektīvu nav. Pasaciņas par investoru uzticību Latvijas finanšu sistēmai Rimševicsa stāsta katrā intervijā, lai gan dzīvē notiek pretējais - investori izmisīgi un cik vien agresīvi iespējams cenšas izraut savas investīcijas no šīs bēdu ielejas labi saprotot, ka nekādas perspektīvas te ekonomikai nav un nebūs. To pierāda investoru - banķieru reālās dabības nevis publiskie muļķīgie paziņojumi ( arī pasaciņas par to, ka nāciet, mēs palīdzēsim utt). Bet reālās darbības ar kredītņēmēja stāvokļa strauju pasliktināšanu ( procentu likmju celšana), kredītu termiņu nepagarināšana, kredītbrīvdienu nepiešķiršana, dzīvotspējīgu uzņēmumu likvidēšana pieprasot nekavējoties atgriezt kredītlīnijas, tas viss norāda uz izmisīgiem naudas atgūšanas mēģinājumiem, kam jānotiek pēc iespējas ātrāk. Šķēle var nepatikt personīgi vai var nepatikt no masu mediju radītā tēla, bet viņam ir 100% taisnība. Tagadējais ekonomikas modelis nav dzīvotspējīgs principā, jo izdevumu samazināšanu nevar veikt bezgalīgi un šis ekonomikas modelis labākajā gadījumā var novilkt līdz nākamā gada pavasaim, pie nosacījuma, ka valsts pāvaldes samazinātās algas un pensijas tiek maksāti no ārejiem aizdevumiem, jo iekasēt paaugstinātus nodokļus pietiekamā apjomā no 25%-40% krītošas ekonomikas nav iespējams. Var visādi būt, ja budžets tiek pieņemts vadoties no 12% IKP krituma, tad baidos, ka jau septembrī vajadzēs veikt kārtējos budžeta grozījumus, pēc tam decembrī atkal. Cik tālu mēs "efektivizēsim" sociālo sfēru un valsts pārvaldi nav zināms, es domāju viss atrisināsies šogad, pie tam ātri un sāpīgi ( arī politiķiem). Bet pats smieklīgākais šajā visā ir tas, ka politiķi pilnā nopietnībā stāsta anekdoti - mēs samazināsim valsts pārvaldes izdevumus un veiksim reformas, bet no šitiem pasākumiem mums uzlabosies produktivitāte un uzlabosies ekonomika. Muhahahahahahaha, laba gan anekdote, bet galvenais, ka daži politiķi ( kas paši nezina, ko stāsta) to pasniedz ar cietiām un nopietnām sejām un tas ir pats kuriozākais visā mūsu muļķu zemes vēsturē.
Buba
B
Ej nu saproti, kam taisnība, - zaglīgākajam ekspremjeram vai vājākajam centrālās bankas vadītājam Austrumeiropā ?
AE
A
Šķēles aktivitātes var saprast. Paņēmis lielus kredītus un iegādājies īpašumus, tikai nav izrēķinājis, ka lētāk pirkt-dārgāk pārdot bizness apstāsies. Arī Šķēles veidotie uzņēmumi nav izrādījušoes konkurēt spējīgi, bet kredītu procenti jāmaksā. Tāpēc kā vienīgā iespēja saglābt savu biznesu tiek bīdīta ideja devalvēt latu, lai savus zaudējumus uzkrautu citiem. Sludinot iedzīvotāju grimšanu nabadzībā, tiek vainots stabīlais lats. Tikai noklusēts, ka ielikteņa Kalvīša valdības "treknajos gados" valsts ārējais brutto parāds uzaudzēts par 12 miljardiem 768 miljoniem latu. Latvijai ar tās 2,27 miljoniem iedzīvotāju tā ir katastrofa. Uz katru iedzīvotāju, ieskaitot zīdaiņus, pensionārus un bomžus, uzaudzēts parāds 5625 Ls. Par kredītu ir jāmaksā. Ja attiecina šo maksājumu uz strādājošo, tā ir tā maksa par Šķēles ekonomikas izpratni, kuru realizējusi TP. Nekas ražojošs un konkurēt spējīgs par šo milzīgo naudu valstī nav uztaisīts.
Zaigonis
Z
Rimševicam 100% taisnība.Devalvējot latu, uzvārīsies valūtas spekulanti,bet es,būdams pensionārs, negribu pa zaudēt kaut dažus latus spekulantu alkatības dēļ.
TP NEbiedrs
T
Nevienās vēlēšanās neesmu atbalstījis Tautas partiju, un Šķēli, bet diemžēl viņam šoreiz taisnība. Es arī nedomāju, ka viņš diži nopelnīs no lata devalvācijas. Varbūt vēlēšanās ceļ savējiem punktus. Principā visvairāk zaudēs tie, kuri neatkarības gados ir pieklājīgi "nopelnījuši" un savus īpašumus tur naudā. Faktiski tā ir naudas reforma un šobrīd nedaudz novērstu sociālo spriedzi, un kaut kā saglabātu Valsts budžetu un attiecības ar valūtas fondu.
grieta
g
nu un ka fiksēts? vēl jo vairāk - eiro bāzes likme 1% un latiem, kas piesaistījušies pie eiro, - 5%... tas fiksētais kurss tā kā ir attaisnojums? īsti nesapratu sjo piebildi.
lno
l
Čiepsti bez atlīdzības? Bēdīgi:)
zvirbulēns
z
Nekaitini mani ar savām muļķībām, es šodien esmu sabozies :))))
Econ
E
latvijā ir fiksēts valūtas kurss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO


Šķēle: Latvijas makroekonomikas modelis nav dzīvotspējīgs

NOKLAUSIES INTERVIJU


Latvijas Radio intervija ar I. Rimšēviču (I daļa)

Latvijas Radio intervija ar I. Rimšēviču (II daļa)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas